Kobani sınırında gerginlik

Kobani sınırında gerginlik

Kobanili sığınmacıların Türkiye'ye giriş yaptığı Kendirci (Atmanek) köyünde toplanarak Kobani'ye geçmek isteyenlere izin verilmemesi üzerine olaylar çıktı.

ŞANLIURFA - Kobanili sığınmacıların Türkiye’ye giriş yaptığı Kendirci (Atmanek) köyünde toplanan HDP’liler dağılmayınca polis ve jandarma müdahale etti. Savaşmak için Kobani'ye geçmek isteyenlere izin verilmemesi üzerine çıkan olaylarda bazı göstericiler atılan gaz kapsülleriyle yaralandı.

Göçün yaşandığı sınır bölgesinde incelemeler yapan bakanlara dün yapılan saldırının ardından bu sabah sınır bölgesinde toplanan kalabalık gruba TOMA ve göz yaşartıcı bombalarla müdahale edildi. Polisin dağılın uyarılarına uymayan kalabalık grubun müdahaleye taşlarla karşılık vermesi olayların büyümesine sebep oldu.

Polisin müdahale ettiği göstericiler, köyün dışına doğru çekilmeye başlarken sınırda kurulan HDP’li milletvekillerinin de bulunduğu çadırlar da boşaltıldı. Olayların büyümesi üzerine birçok insan sınıra doğru yola çıkarken polis Suruç çıkışına barikat kurarak köye girişleri yasakladı. Yolun kapatılmasının ardından birçok araç farklı yollar ve araziden olayların yaşandığı köye gitmeye çalışıyor.

Göstericiler, sınıra doğru ilerleme çağrısı yaparken değişik illerden çok sayıda aracın Suruç’a gelmesi devam eden olayların daha da büyüyebileceği ihtimalini ortaya çıkardı.

Polisle ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda birçok gösterici atılan gaz kapsülleriyle çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sınırda yaşaanan olaylar devam ediyor. 

Öte yandan Kobani'den kaçanların Türkiye'ye girişleri sürerken, özellikle DBP ve HDP'nin çağrılarıyla Kobani tarafına geçmek isteyenlerin geçişlerine izin verilmiyor.  (Osman Gülebak, Mehmet Aslan, Ömer Taş - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.