Kobani'de çatışmalar daha da yoğunlaştı

Kobani'de çatışmalar daha da yoğunlaştı

IŞİD bugün kent merkezine çok sayıda roket ve havan topu fırlattı. Havan topları, özellikle, bölgeyi Türkiye'ye bağlayan Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yapılıyor

Kobani'de bir ayını dolduran savaşta IŞİD saldırmaya, YPG'ye savunmaya devam ediyor. Bölgedeki çatışmalar giderek daha da yoğunlaşıyor. Örgütün bugün saat 13:30 itibariyle kent merkezine çok sayıda roket ve havan topu fırlattığı belirtiliyor. Havan topları, özellikle, bölgeyi Türkiye'ye bağlayan Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yapılıyor. Örgüt, kapıyı ele geçirmek istiyor.

Rûdaw'ın haberine göre Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Ömer Eluş, örgüt mensuplarının tamamına yakınının kent merkezinden çekildiğini aktararak, “Ancak bölgeden çekilmediler” dedi.

TEV-Dem Eşbaşkanı, tehlikenin sürdüğünü, IŞİD’in Kobani’ye yeniden saldırmak için Halep’in Münbiç kasabasındaki birliklerini bölgeye kaydırdığını dile getirdi.

ABD ve koalisyon üyesi ülkelerin hava kuvvetleri, saat 14:00’e kadar Kobani’de hava operasyonu düzenlemedi.

France 24’e konuşan Kobanili doktor Mihemed Arif, çok zor koşullarda çalıştıklarını, çatışma, bombardıman ve top saldırılarından dolayı gezici hastanelerini sık sık taşıdıklarını söyledi.

Kentte 5 bin dolayında sivilin kaldığını aktaran Mihemed Arif, bu kişilerin sadece sağlık sorunları olduğunda dışarı çıktıklarını belirtti.

ABD'Lİ KOMUTAN: KOBANİ'NİN DÜŞMESİ MÜMKÜN

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Lloyd Austin, dün ABD Savunma Bakanlığı’nda (Pentagon) düzenlendiği basın toplantısında, IŞİD’e yönelik operasyonlarda odak noktalarının Irak olmayı sürdürdüğünü ve hava saldırılarının etkisini gösterdiğini vurguladı.

Austin, “Şu anda Suriye’de yaptıklarımız esasen Irak’taki şartları şekillendirmek için. Iraklılar kendi ülkelerindeki ve sınırlarındaki durumu daha iyi kontrol altına aldıklarında, bu, sorunların yerel olarak sınırlandırılmasına yardım edecektir” diye konuştu.
 
Austin, Kobani’yle ilgili ise “Kobani’nin düşmesi mümkün” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler