Kobanili aile kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor video foto

Kobanili aile kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor video foto

Suriye’de yaşanan çatışmalardan kaçarak Batman’a sığınan Kobanîli aile, geçimlerini sağlayamadıklarını söyleyerek yetkililerden yardım talebinde bulundular.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Batman’nda yaşam mücadelesi veren 9 nüfuslu Kobanili Kazım ailesi, yerel yönetimlerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu. 1 buçuk yaşındaki çocuklarının kafasında tümör olan aile, ne yapacağını şaşırmış  durumda.

Yaklaşık 6 ay önce yerleştikleri Seyitler Mahallesi’ndeki derme çatma bir evde barınan Kazım ailesi, İLKHA aracılığıyla yetkililere seslendi.

Aile reisi İmad Kazım,  ayda 350 TL kira, elektrik ve su parası verdiklerini belirterek, kendisinin günlük 20 TL karşılığında işçi olarak çalıştığını söyledi.

1 buçuk yaşındaki çocukların kafasında tümör var

Defalarca Batman Belediyesine gidip yardım talebinde bulunduklarını ama her seferinde eli boş döndürüldüklerini ifade eden Kazım, sadece hayırsever komşuların yardımlarıyla geçimlerini sağlayabildiklerini belirtti. Valilikten bir heyetin kendilerini ziyaret ettiğini ve yardım yapacaklarını söylediklerini belirten Kazım, tek isteklerinin başında tümör bulunan bir buçuk yaşındaki oğlu Fereç İmad’ın tedavisinin yapılması olduğunu kaydetti.

“Belediye bize Suriyelilere yardım etmediklerini söyledi”

Yaşadıkları sorun ve sıkıntıların giderilmesi için yetkili ve hayırseverlerden yardım bekleyen Kazım, şunları söyledi: “Yaklaşık 6 aydır Kobani’den geldik. Hasta çocuğumuzu burada doktora götürdük, kafasında tümör olduğunu söylediler. Çocuğumu tedavi edecek maddi gücüm de yok. Bizler 9 nüfuslu bir aileyiz. Tek başıma çalışıyorum, durumumuz çok kötüdür. Günlük 20 TL’ye çalışıyorum, bu para 9 nüfuslu ailenin geçimini nasıl sağlar. Bazı günler ekmek yiyecek para bulamıyoruz. Yardım alabilmek için belediyeye gittim, bize Suriyelilere yardım etmediklerini, sadece Cizre, Nusaybin gibi yerlere yardım ettiklerini söylediler. Bana daha önce Suriyelilere yardım ettiklerini ve artık onlara yardım etmediklerini belirttiler.”

Valilikten bir heyetin kendilerini ziyaret edip yardım edeceklerini söylediklerini aktaran Kazım, “Belediyenin hayırseverlerin ve yetkililerin bize yardım etmesini istiyoruz. Zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyoruz. Bir buçuk yaşındaki oğlumun başında tümör var. 20 TL’ye çalışıyorum ve her günde çalışamıyorum, iş yok. Çocuğumun tedavi olmasını istiyorum. Mecbur kaldık geldik, yoksa buraya gelmezdik.” diye konuştu.

“Evde hiçbir şeyimiz yok”

Oturdukları evde hiçbir şeylerinin olmadığını söyleyen anne Serva Mecid, “Kobani’den geldik. Oğlumun bir buçuk yaşındaki oğlu çok hastadır. Burada doktora götürdük, başında tümör olduğunu söylediler. Oğlumun maddi gücü olmadığı için hasta çocuğunun tedavisini yapamıyor. Oğlum bizlere de bakmak zorunda kalıyor. Evde hiçbir şeyimiz yok. Malımız, evimiz hepsi gitti. Bizler belediyeden ve hayırseverlerden yardım istiyoruz. En azından hasta torunumun tedavisini yapmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.