Kocaeli Sanayi Çevre Ödülleri sahiplerini buldu

Kocaeli Sanayi Çevre Ödülleri sahiplerini buldu

Kocaeli Sanayi Odası(KSO) tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Kocaeli Sanayi Odası(KSO)  tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen Şahabettin Bilgisu Çevre ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,   Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve çok sayıda sanayici katıldı.

Ödül törenine katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu ve tarihten getirdiği birikimler, taşıdığı zenginlikler ile geleceğe dönük hedefleriyle, sadece bölgesini değil, gelişmeleriyle dünyayı etkileyen bir ülke olduğunu da söyledi.

Güzeloğlu, “Bu ülkenin sürekli ve sürdürülebilir bir büyümeye ihtiyacı var. Bu hedefi gerçekleştirmek için de üretim olmazsa olmazımız.” diye konuştu.

Düzenlenen  ödül töreninde konuşan Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk, ise 21 yıldan beri böyle bir toplantının, böyle bir ödül törenin yapılması ve sürdürülebilir bir şekilde devam etmesinin Kocaeli sanayisi için, Türkiye için, Türkiye sanayisi için oldukça önemli olduğunu söyleyerek, “Bu sanayi tesisinin en büyük avantajlarından birisi de kendisi dışındaki insanlar tarafından denetlenmesi, incelenmesi, raporlanması, yerinde gözlemlenmesi ve bunların puanlandırılması. Bu çevre boyutu açısından fevkalade önemlidir. Uluslar arası boyutta da kendi tesisini kendi denetle değil de, hakem heyetleri tarafından denetlenmesi fevkalade önemlidir. Biz sanayiyi çevresel açıdan düşman olarak değil de, çevresel açıdan sorunları çözüp daha iyi kaliteli hale gelmesi açısından ne yapabiliriz, onu tartışıp değerlendirmek, yol haritamızı birlikte belirlemek istiyoruz.” dedi.

“Bunun için hep beraber bir dizi çalışmalar yapmalıyız”

Türkiye’nin sera gazı yol haritasının hazır olduğunu belirten Öztür, “Mutlak surette Kocaeli bölgesinde Çevre-Sanayi sektörünün oluşturmamız lazım. Üreteceksiniz ama çevreye zarar vermeyeceksiniz. Üreteceksin ama çevreyle uyumlu üretim yapacaksın. Bunu oluşturmazsak tehlikeli atıklar başta olmak üzere gelecekte bu bölge ciddi üretim maliyetlerinde artış olacaktır. Bunun için hep beraber bir dizi çalışmalar yapmalıyız.  Türkiye’nin Sera gazı yol haritası taslak olarak hazırlandı. Bayramdan sonra Başbakana sunacağız. Ekim ayının 15’inde İklim değişikliği sekretaryasına da bunu bildireceğiz.” diye konuştu

“Bu bir iddiadır”

Dilovası’ndaki hava kirliliği ile ilgili çıkan iddialara cevap veren Müsteşar Mustafa Öztürk,  Kocaeli’de hava ölçümlerinin çok iyi noktada olduğunu söyledi.

Müsteşar Öztürk,  “Bir Profesör Kocaeli Dilovası bölgesinde kanser ile ilgili çalışma yaptım diyor. Kocaeli’de bir profesör bu. Üniversiteyi de biliyorsunuz, o okulda hocamız bu.  Hoca’yı aradım ben, ‘değerli hocam’ dedim, bu raporu benimle paylaşmanı istiyorum dedim. Bu bir iddiadır. Bu bir raporsa, bizimle paylaş. Böyle söz ile iki tane dedikodu ile bunu yapamazsın. Bu verilerin güvenirliğini bizimle paylaş dedim. O günden bu güne kadar, o gazetelerde, o dergilerde haberler çıktı. Ama o hoca hala o raporu vermedi. Kimseye de hala vermedi. Herhalde kendi zihninde bir raporu vardı. Yazılı bir raporu yoktu. Yazılı olmayan metinler bizim için anlamlı ve doğru değildir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler