Kocaeli Üniversitesi'nde olay

Kocaeli Üniversitesi'nde olay

Kocaeli Üniversitesi'nin İzmit ilçe merkezinde bulunan Anıtpark'taki yerleşkesinde gerginlik yaşandı. İddialara göre, iki grup arasında tartışma çıktığını gören ve olay yerinde bulunan bir polis, havaya ateş açarak olayların büyümesini engel oldu.

Kocaeli Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde hareketli dakikalar yaşandı. İddialara göre Anadolu Gençlik Derneği'ne (AGD) üye bir grup, üniversite önünde ve yürüyüş yolunda Ayasofya tekrar cami olup, ibadete açılması için imza topluyordu.

Bu sırada yanlarına gelen ve Öğrenci Kolektifleri'nden oldukları iddia edilen bir grup ile aralarında tartışma çıktı. Bölgede devriye gezen polis ekipleri olaylara müdahale etti. 

Karşılıklı sloganlar atılırken üniversite içerisinde bulunan grup, polisin arkasında bulunan kampüs kapısına çıkarak pankart asıp slogan atmak istedi. Ancak polis buna izin vermeyince bu defa içerideki öğrenciler ile kapı önünde kavgayı ayırmak isteyen polis arasında gerilim çıktı.

Polis ile öğretim görevlileri arasında da tartışma yaşandı. Polis, bazı öğretim görevlilerini taraflı davrandığını iddia etti.

Olaylarda yaralanan ya da gözaltına alınan olmadı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.