Kocaeli'de YGS öncesi önlemler alındı

Kocaeli'de YGS öncesi önlemler alındı

Kocaeli Valiliği, YGS’ye girecek öğrencilerin sınav günü yaşanan olumsuzluklardan etkilenmemeleri için bir dizi önlem aldı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yükseköğretime geçiş sınavına (YGS) girecek öğrenciler için bir mesaj yayımladı. Vali Güzeloğlu, YGS sınavı öncesi olumsuzluklara karşı bir dizi önlem aldıklarını belirtti.

Vali Güzeloğlu, “Geleceğimizin emaneti sevgili gençler; büyük bir azim ve çabayla hazırlandığınız Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı, eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından biridir. Ruh ve beden sağlığınızın her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğunu unutmadan bu sınava her türlü endişe ve kaygıdan uzak olarak girmelisiniz. Sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak yol aldığınız şu günlerde heyecanınızı yürekten paylaşıyorum. Unutmayın ki başarı tesadüf değil, sistemli çalışmanızın karşılığıdır.” dedi.

Sınavla ilgili olası olumsuzluklara karşı bir dizi önlem aldıklarını belirten Vali Güzeloğlu, “Sınavın sakin ve gürültüden uzak bir ortamda geçmesi ve sorun yaşanmaması için Valiliğimizce gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Sınava yetişemeyecek durumda olan adaylara ya da sınav öncesi kimliğini kaybeden öğrencilerin yeni nüfus cüzdanı çıkartma taleplerini karşılamak üzere sınav süresince açık olan ilçe nüfus müdürlüklerine gerek görüldüğünde kurum araçları ve sair araçlarla ulaşımları sağlanacaktır. Sizlere emek ve destek veren tüm öğretmenlerinize ve ailelerinize teşekkür ediyor, yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın bir engel değil, bir basamak olması dileğiyle, ülkemiz ve Kocaeli genelinde sınava girecek tüm öğrencilere üstün başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.