Kocaköy kutlu doğum etkinliği 2015 foto peygamber sevdalıları video

Kocaköy kutlu doğum etkinliği 2015 foto peygamber sevdalıları video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesi Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kocaköy Futbol Sahası’nda düzenlenen etkinlik yağan sağanak yağışa rağmen iptal edilmeyerek devam etti. Kocaköy halkının ilgi gösterdiği etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kürtçe Mevlidin okunmasıyla devam eden etkinlikte, erkek ve kadınların ayrı kısımlarda etkinliği izledi.

Çermik İlahi Grubu sanatçıları ve küçük kız çocuklarının seslendirdikleri ilahilere, katılımcıların tevhit bayraklarını sallayarak eşlik ettikleri görüldü.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mehmet Sekan Gündüz, Hz. Muhammed’i (sav) gönülden seven kişilerin, onun sünnetine tabi olması gerektiğini belirtti.

“Peygamberin sünnetine sarılmakla kurtuluşa erişilir”

Hz. Peygamber’in (sav) sünnetine sarılmakla kurtuluşa erişilebileceğini kaydeden Gündüz, “Siz, bu yağışlı ve soğuk havada Allah’ın resulüne olan sevginizi gösterdiniz. Allah ve melekleri de buna şahittir. Hz. Muhammed’e tabi olan insanı Allah (cc) sevecektir. Biz, Resulullah’ın sünnetine uyarsak Allah günahlarımızı bağışlar. Bizden razı olur. O zaman Allah’ın dostlarından olur, azabından kurtuluruz.” dedi.

“Kurtuluşa ermek istiyorsak Resulün yolunu takip etmeliyiz”

Müslümanların, yakınlarını Hz. Muhammed’e (sav) salât ve selam getirmeye teşvik etmesinin önemine değinen Gündüz, “Resulullah’ı sevmenin bir diğer göstergesi de dille yapılan zikirlerdir. Eğer sürekli salâvat getirirsek onu sevdiğimizi belli etmiş oluruz. Çocuklarımızı, yakınlarımızı ve çocuklarımızı da Resulullah’a salât ve selam getirmeye teşvik etmeliyiz. Sürekli Allah’ın Resulünü aklımızda tutarsak, hayatını okursak ona tabi olduğumuzu ispatlamış oluruz. Kurtuluşa ermek istiyorsak Resulün yolunu takip etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Molla Muzaffer Karavil ’in yaptığı dua ile son buldu.İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.