Koçköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor

Koçköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kars’ta inşa edilen Koçköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kars’ta inşa edilen ve tamamlanmasıyla 16 bin 370 dekar zirai arazinin suyla buluşacağı Koçköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor.

Projede fiziki gerçekleşme oranı yüzde 55’e ulaştı

Kars’ın Arpaçay ilçesinde yer alan Koçköy Göleti temelden 16 metre yüksekliğinde inşa ediliyor. Yüzde 55 fiziki gerçekleşme sağlanan projede 32 bin metreküp dolgu imalatı tamamlandı. Koçköy Göleti tamamlandığında yörede 16 bin 370 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

"Çiftçilerimizin yüzünü güldürüyoruz"

8 milyon 872 bin TL yatırım bedelli Koçköy Göletini 2018 yılsonunda hizmete almayı hedeflediklerini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bakanlığıma bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve bizim de hizmete aldığımız baraj ve sulama tesisleriyle yöre halkının refahına katkıda bulunarak, çiftçilerimizin yüzünü güldürüyoruz.  Söz konusu gölet ile milli ekonomiye de yılda 10 milyon 290 bin TL katkı sağlanacak." diye konuştu.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler