Köln'deki fuarda Anadolu Üniversitesi AÖF'e yoğun ilgi

Köln'deki fuarda Anadolu Üniversitesi AÖF'e yoğun ilgi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, Köln'deki Türk Üniversiteleri Fuarı'nda ilgi odağı oldu.

Trucas tarafından düzenlenen IX. Türk Üniversiteleri Fuarı 07 Mayıs 2017 günü Pullman Hotel Köln’de yapıldı. Kuzey Ren Westfalya eyalatinde yaşıyan (NRW) Avrupalı Türkiyeli gençler ve aileleri 23 değişik üniversitenin imkânlarını ve Türkiye'deki yükseköğretim sistemini yakından tanıdılar.

Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ve Köln Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer tarafından ziyaret edilen eğitim fuarına bu yıl ilk kez katılan Anadolu Üniversitesi büyük ilgi gördü.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Sinan Aydın, Uzaktan Öğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Yüzer ve Batı Avrupa Programları Koordinatörü Dr. Atilla Doğan, Anadolu Üniversitesi’nin Açıköğretim Sistemi, İkinci Üniversite ve Avrupa’daki Türklere yönelik eğitim öğretim hizmetleri hakkında bilgi verdiler.

Fuara gelen, ziyaretçiler ise yine Anadolu Üniversitesinin Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürüttüğü Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı hakkında da bilgilendirildiler.

Fuar sırasında açıklama yapan Yard. Doç. Dr. Aydın yaşamboyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi vizyonu olan Anadolu Üniversitesinin, Açıköğretim Sistemi ile nerede Türkçe konuşan birey varsa orada hizmet vereceğini vurguladı.

Prof. Dr. Yüzer ise Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminin İkinci Üniversite olanaklarının Avrupa’daki üniversite mezunlarının değişik alanlarda ikinci bir üniversite eğitimi için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim Sistemi imkânlarını kullanarak 30 yılı aşkın bir süredir Batı Avrupa’daki 7 ülke, 12 merkezde yükseköğretim, MEB işbirliğiyle ortaokul ve lise öğretimi hizmeti sunduğunu belirten Dr. Doğan ise Avrupa’daki 22 ülkede öğrencilerinin bulunduğunu belirtti.

Dr. Doğan, "http://www.anadolu-uni.de" adresine girerek Batı Avrupa Programları hakkında bilgi alınabileceğini ve 26 Mayıs 2017 tarihine kadar yükseköğretim programlarına başvuru yapılabileceğini bildirdi.

Organizasyonu yapan Serdar Yurtalan, 9'uncu kez düzenledikleri fuara ilgiden dolayı oldukça memnun olduklarını belirterek, vakıf ve devlet üniversitesi olarak 23 üniversitenin katıldığını buradaki amaçlarının; Türkiye'deki üniversiteleri birinci elden anlatmak ve daha geniş kapsamda bilgi vermek olduğunu aktardı. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler