Komela İslam  Ey Rakip Marşı'nda ayağa kalkmıyor

Komela İslam Ey Rakip Marşı'nda ayağa kalkmıyor

Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komel) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Dilşad Germiyani, Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin milli marşı Ey Reqip için, marş okunduğunda İslam'a aykırı cümleler içerdiği için ayağa kalkmadığını söyledi.

Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komel) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Dilşad Germiyani, Güney Kürdistan'ın milli marışı 'Ey Rakip' için, “Marş okunduğunda ne ayağa kalkarım ne de ayağa kalkan birine engel olurum.”  diyerek Ey Rakip marşında İslam inancına aykırı cümlelerin olduğunu ifade etti.

 Komel Merkez Yürütme Kurulu üyes Dilşad Germiyani, Rûdaw’a verdiği röportajda, İslami Toplum Partisi üyelerinin, ‘’Ey Raqip’’ Marşı’nın içinde yer alan birkaç kelimeye, fikren ve inanç olarak katılmadıklarından dolayı marşa karşı çıkıyor."  Dedi.

 ’Ey Raqip’’ marşının okunacağı toplantılara katılmamayı tercih ettiklerini ya da okunduktan sonra katılmayı tercih ettiklerini ifade eden Germiyani," Marş okunduğunda ne ayağa kalkarım ne de ayağa kalkan birine engel olurum." İfadelerine yer verdi.

Komela İslam'ın Ey Rekip marşında tepki gösterdiği bazı mısralar:

Em xortên Mîdya û Keyxusrewîn (Biz ki Medyanın ve Keyhusrevin yiğitleriyiz)

Dîn îman u ayîman, her nishtîman (Dinimiz de imanımız da hep vatanımız) (ÎLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.