Kompozisyon yarışmasına katılan öğrencilerden Ankara çıkarması

Kompozisyon yarışmasına katılan öğrencilerden Ankara çıkarması

Gaziantep’te “Hayalimdeki 2053 Türkiye’si” kompozisyon yarışmasına katılarak dereceye giren ortaokul ve lise öğrencileri, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir araya geldiler.

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen “Hayalimdeki 2053 Türkiye’si” kompozisyon yarışmasına katılan ortaokul ve lise öğrencilerinin birincileri ve dereceye giren öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Ankara’da bir araya geldiler.

Türkiye genelinde düzenlenen “Hayalimde ki 2053 Türkiye’si” kompozisyon yarışmasında dereceye giren ortaokul ve lise öğrencileri Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı ziyaret eti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğrencilerin yazdıkları kompozisyonlarda geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesi anlamında çok önemli fikirleri olduğuna dikkati çekerek, “Öğrencilerimizin gözlerindeki ışıltı ülkemizin aydınlık yarınlarıdır. Düzenlenen yarışmada birbirinden güzel kompozisyonlarla geleceğin Türkiye’si anlatılmış. Bu düşünceler gelecek anlamında bizleri daha da umutlandırıyor.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da 2053 Türkiye’sinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini belirtti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Ankara’ya gelen öğrenciler başkentte Cumhurbaşkanı Külliyesi’ni, Tacettin Dergahı, Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un evini, Hacı Bayram Veli Camii’ni, Millet Camii’ni, ziyaret ederek fotoğraflar çektirdiler.

Yarışmaya katılan öğrenciler ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler