Komşusu açken tok yatan bizden değildir şiarı ile yola çıktık

Komşusu açken tok yatan bizden değildir şiarı ile yola çıktık

Yetim ve muhtaç ailelere gıda ve nakdi yardımda bulunan Siirt Umut Kervanı yetkilileri, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” şiarıyla yola çıktıklarını belirtiyor.

Siirt Umut Kervanı, düzenli olarak yardımda bulunduğu yetim ve muhtaç ailelere, bir kez daha gıda ve nakdi yardımda bulundu.

Umut Kervanı yetkililerinden Fahrettin Dayan, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." şiarı ile yola çıktıklarını ve bundan dolayı Siirt halkının desteğini beklediklerini söyledi.

Her ay düzenli olarak 25 yetim ve muhtaç aileye yardımda bulunduklarını söyleyen Dayan, bu aileler içerisinde yetimlere öncelik tanıdıklarını dile getirdi.

Dayan, “Yardımda bulunduğumuz muhtaç ailelerden 5’i yetim ailedir. Yetim ailelerin durumları oldukça kötü olduğu için genelde dağıtımlarda onlara öncelik tanıyoruz. İnşallah yarın da geri kalan muhtaç ailelere hazırladığımız yardımları ulaştırmaya çalışacağız.” dedi.

"Siirt halkından destek bekliyoruz"

Siirt’te yardıma muhtaç çok fazla ihtiyaç sahibi aile bulunduğunu, özellikle köylerden göç eden ve evsiz kalan insanlar bulunduğuna değinen Dayan, şunları söyledi:

“Bizim Siirt halkından beklentimiz bulunmakta. Bize daha fazla yardım etsinler, yardımları dağıtırken bizimle gelip muhtaç ailelerin durumuna bizzat şahit olsunlar. Gerçekten Siirt’te yardıma muhtaç çok fazla aile, özellikle de köylerden göç eden ve evsiz kalan insanlar bulunmakta. Eğer duyarlı Siirt halkımız bize destek olursa muhtaç ailelerin tümüne ulaşmış olacağız. Biz bu çalışmayı üzerimize düşen bir görev olarak görüyoruz çünkü Peygamber Efendimizin hadisinde buyurduğu gibi, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' şiarı ile bu yola çıkmış bulunuyoruz. Bu noktada Siirt halkının desteğini bekliyoruz.”

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.