Komünist Çin yönetimi ibadet için toplananları ihbar edenlere para ödülü verecek

Komünist Çin yönetimi ibadet için toplananları ihbar edenlere para ödülü verecek

Komünist Çin yönetiminin, ülkedeki Müslümanlara yönelik zulmü devam ediyor. Hükümet şimdi de ibadet için toplananları ihbar edenlere para ödülü verecek.

Komünist Çin yönetimi "yeniden eğitim" ya da "mesleki eğitim" adı altında milyonlarca Uygur Müslümanına siyasi baskı ve işkence yapıyor.

Müslümanların kamplara toplanması, orada işkence altında tutulması, kültürlerinin, dinlerin unutturulmaya çalışılması, DNA'larının değiştirilmesi anlamına geliyor.

Bu kamplarda kalanlar domuz eti yemeye, alkol almaya ve İslam dinini kınamaya zorlanıyor.

Sincar Özerk Bölgesi’nde yaşayan Uygur Müslümanlarını asimilasyon için kamplarda tutan Komünist Çin yönetimi, şimdi de ibadet için toplananları ihbar edenlere para ödülü verecek.

Kararda Müslüman ifadesi geçmiyor ancak Çin’in Müslüman azınlıklarla ilgili politikası dikkate alındığında uygulamanın Müslüman avına dönüşmesinden endişe ediliyor.

Çin’in “azınlıkların yasadışı faaliyetleri ve aşırıcılık” adı altında yaptığı uygulamalar uluslararası insan hakları örgütleri tarafından Müslüman azınlıkların asimile edilmesi politikası olarak değerlendiriliyor.

Çinli yetkililer 12 ile 65 yaş arasındaki Müslümanlardan DNA örnekleri, parmak izleri, göz taraması ve kan grubu gibi birçok bilgi topluyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.