Konkordato ilanlarında yüzde 50 üzerinde düşüş

Konkordato ilanlarında yüzde 50 üzerinde düşüş

​Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ocak ve şubat aylarında yeni konkordato müracaatlarında yüzde 50’den fazla düşüş yaşandığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, sosyal medya hesabı üzerinden konkordato olarak bilinen şirketlerin iflas anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Albayrak, "Konkordatolardan çıkışların hızlanması, konkordato ilanlarında yüzde 50 üzerinde düşüş ve bir önceki aya göre 43,5 milyar TL’lik kredi büyümesi ile Şubat ayını reel sektör açısından güçlü bir performans ile geride bıraktık." dedi.

2018 yılının son çeyreğinde 7 bankanın, konkordatolu firmaların kredi borçlarının yapılandırılması konusunda çalışma başlattığını hatırlatan Albayrak, "48 firma feragat ile konkordatodan çıktı. Red, feragat ve yapılandırmaların tamamının etkisi ile toplamda 318 firma konkordatodan çıktı. Ocak ve Şubat aylarında yeni konkordato müracaatlarında yüzde 50’den fazla düşüş yaşandı. 5,4 milyar TL’lik kredi konkordatodan çıktı." ifadelerini kullandı.

Şubat ayında ocak ayına göre 43,5 milyar TL'lik bir kredi büyümesinin gerçekleştiğini aktaran Albayrak, çok yakın sürede yaklaşık 4,5 milyar TL kredinin yapılandırılarak konkordatodan çıkmasının sağlanacağını kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler