"Konuşmaya gittik terörist olduk"

"Konuşmaya gittik terörist olduk"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Diyarbakır-Silvan arasına koymayı planladığı belediye otobüs hattına tepki gösterdiği gerekçesiyle belediye çalışanları tarafından kendilerine saldırılan Silvanlı minibüs şoförleri yaşadıklarına bir anlam veremedikleri

DİYARBAKIR- Silvanlı minibüs şoförleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koymayı planladığı Silvan-Diyarbakır arası belediye otobüs hattına tepki gösterdi. Belediye eş başkanlarıyla görüşmek için Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına giden minibüs şoförleri, belediye çalışanlarının taşlı sopalı saldırısına uğradı.

 

 Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koymak istediği otobüs hattı uygulamasına tepki gösteren minibüs şoförleri, belediye tarafından haksızlığa uğradıklarını belirtti.

 

Yaklaşık 30 yıl boyunca Silvan-Diyarbakır arasında minibüs şoförlüğü yaptığını söyleyen Şaban Baygun adlı minibüs şoförü, söz konusu olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin son günlerde Silvan’a otobüs seferleri düzenlediğini aktaran Baygun, “Silvan-Diyarbakır arası yaklaşık 100km’dir. Biz, 9 liraya yolcu taşıyoruz. Belediye öğrencilerden 2,5 TL, normal vatandaştan 5 TL alıyor.  Bu konuyla ilgili belediye yetkilileri, BDP İlçe Başkanlığı gibi birçok yere müracaat ettik.” dedi.

 

Belediye yetkililerinden randevu almak istediklerini belirten Baygun, belediye yetkililerinin kendileriyle görüşmek istemediğini vurguladı.

 

Belediye güvenlikçileri silah çekti

Sabah saatlerinde araçlarıyla birlikte belediye binası önüne geldiklerini aktaran Baygun, “Belediye bize halk otobüsümüzün olmadığını söyledi. Bizde onların inanması için otobüslerimizle beraber belediyenin önüne geldik. Otobüslerimizi gördükten sonra bize inanırlar dedik. Zaten inanmaları lazım. Bizi Gemlik’e, İmralı’ya, Şırnak’a, götürdükleri zaman, ‘Silvanlısınız, helal olsun.  Sizin hakkınız var bizim üstümüzde. ‘ diyorlardı.  Bugün belediyenin önüne yarım saat görüşme yapmak için geldik. Kimse bizimle görüşmedi. Güvenlikçiler bize silah çekti, silah sıktı.” ifadelerini kullandı.

 

“Bize belediye binasının içinde sopa çektiler”

Belediyenin insanların ellerine sopa vererek kendilerine saldırdıklarını belirten Boygun, “Bize belediyenin içinde sopa çektiler. Güvenlik kameraları varsa bellidir. İnsanların eline sopaları verdiler. Bu eşkıyalara, teröristlere saldırın dediler. Böyle bir şey var mı? Bir arkadaşımız Gültan Kışanak’ın polislere, ‘‘Bu çeteleri Diyarbakır’ın dışına çıkarın’ demiş. Biz çete de değiliz mafyada değiliz. Sadece ekmeğimize dokunduğunuz için derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Maalesef sen dertten anlamıyorsun. Sen, o koltuğun altında 24 saat klimanın altında oturuyorsun. Vatandaşın 10 lirasına da göz koymuşsun. Biz davacıyız. Davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

“Bazı arkadaşlarımız yaralıdır”

Baygun, tüm araçlarının tahrip edildiğini belirterek, “Kepçeyle arabamızı atmaya çalışmışlar. Kameraları varsa her şey bellidir. Bizi bu hale getirdiler. Yazıklar olsun. Hepimiz burada perişan olduk. Bazı arkadaşlarımız hastanede yaralıdır.” diye belirtti.  (Hamza Adiyaman - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler