Konya'da binlerce çocuk sabah namazında buluştu

Konya'da binlerce çocuk sabah namazında buluştu

Konya'da "Güle Oynaya Camiye Gel" projesi kapsamında Sultan Selim Camii'nde sabah namazında buluşan binlerce çocuk, aileleriyle birlikte namaza durdu.

"Güle Oynaya Camiye Gel" projesi kapsamında binlerce çocuk aileleriyle birlikte Sultan Selim Camii'nde sabah namazından buluştu. Namazın ardından Mevlâna Meydanı'nda program düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kampanyada, aileleriyle birlikte erkenden kalkıp camiye gelen binlerce çocuk sabah namazını kılmanın mutluluğunu yaşadı. Manevi bir atmosferin hâkim olduğu programa engelli çocukların da katıldığı gözlemlendi. Namazın ardından İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu'nun yaptığı duayla eller semaya açıldı ve ümmetin birlik ve beraberliği için dua edildikten sonra Mevlâna Meydanı'na geçildi.

Programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ile onbinlerce çocuk ve aileleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, bu projenin Konya'nın en büyük projesi ve en büyük yatırımı olduğunu kaydetti.

Çocukları camiye alıştırma görevinin ailelerin, hocaların ve cemaatin sorumluluğunda olduğunu söyleyen Sorgun, "Bu proje nesillerin projesi. Anneler ve babalar sabahları yavrularının ellerinden tutup camilere götürdüler. Yavrularımızı hoş gören cemaate, Müftülüğümüze ve imamlarımıza da bu projede yer aldıkları için teşekkür ediyorum. Bu projenin asıl sahibi Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Camilerimizi dolduran yavrularımızdan Allah razı olsun. Bundan sonra bizlere düşen bir görev var. Bu saate kadar belediyemiz yavrularımızı camilere alıştırdı. Bundan sonra onu devam ettirmek de hocalarımızın, cemaatin ve velilerin sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.

"Camileri sosyal hayatımızın merkezi yapmalıyız"

Projeye katılan 60 bine yakın çocuğun Konya'da yaz günlerini bir bayrama dönüştürdüğünü kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Hanım kardeşlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Hakikaten bu proje ile sabahleyin camilerin cıvıl cıvıl olmasına bizlerle birlikte büyük bir katkı sağladılar. Şimdi çocuklarımız için ödül zamanı. Bu aslında bir teşvik. Çocuklarımız '40 günü doldurduk ama camiye gelmeye devam ediyoruz' diyorlar. Asıl amaç da bu. Çocuklarımızın camiye devamını sağlamak ve camilerimizi sosyal hayatımızın merkezi yapmak. Komşuluk ilişkilerinin arttığı çok güzel bir yaz günü geçirdik." diye konuştu.

"Her gün 60 camide bisiklet dağıtımı gerçekleştirilecek"

Eylül ayı içerisinde camiye devam eden çocuklara bisikletlerin dağıtılacağını duyuran Altay, "31 Ağustos Cuma günü program sonlanacak. Hocalarımız kesin listeleri ilçe müftülüklerimize ulaştıracak. İlçe müftülüklerimiz 3 Eylül'e kadar listeleri kesinleştirecek. İnşallah 5 Eylül'de camilerimize çocuklarımızın kimlik numaralarının ve isimlerinin bulunduğu, üzerinde hangi tür bisikletleri alacaklarının yazılı olduğu bir bilet göndereceğiz. Bu listelerle birlikte camilerde dağıtıma başlayacağız. Bisikletlerimiz 29 Ağustos'tan itibaren şehrimize gelmeye başlıyor. 5 Eylül'den itibaren taşra ilçelerden başlıyoruz. 11 Eylül itibariyle de Konya merkezde dağıtıma başlayacağız. Her gün 60 camide dağıtım gerçekleştirilecek. Size verdiğimiz biletlerle başvurarak çocuklarımız bisikletlerini camilerden alacak. Eğer camiye bir sebeple gidilemezse de 20 Eylül itibaren Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi'nden de söz konusu biletlerle bisikletler alınabilecek." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler