Köpeğin ısırıp kaçırdığı çocuk ölümden döndü

Köpeğin ısırıp kaçırdığı çocuk ölümden döndü

Mardin’in Kızıltepe’de başıboş bir köpeğin başını ısırdığı çocuk ölümden döndü.

Kızıltepe ilçesine bağlı Kaynarca (Tolık) köyünde 2 yaşındaki Cebrail Gümüş adlı çocuk evinin önünde başıboş bir köpeğin saldırısına uğradı. Küçük çocuk, köpeğin başını ısırıp sürükleyerek buğday tarlasına doğru götürdüğü esnada, bir köylü tarafında fark edilerek kurtarıldı.

Ailesine haber vermesiyle Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılan küçük çocuk yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata alınarak parçalanan sağ kulağı ile yüzü dikildi.

2 gün hastanede yatırılan küçük çocuk taburcu edilerek evine gönderildi.

“25 koyununu telef ettiler”

Başı boş köpeklerin köylülerin kâbusu haline geldiğini ve yetkilerin bir an önce buna önlem almaları gerektiğine vurgu yapan çocuğun babası İsmail Gümüş, çocuklarının artık korkudan dışarıya çıkamadıklarını belirterek, “Çocuğum evimizin avlusuna çıkmıştı. Başıboş bir köpek tarafından başından ısırılıp tarlaların arasına götürüyordu. Allahtan bir komşumuz görüp onu kurtardı.  Köpek oğlumun başını ağzına koyduğu için yüzü ile başı parçalanmıştı. Kan revan içerisindeydi. Derhal Kızıltepe Devlet Hastanesine götürdük. Yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata aldılar. Parçalanan sağ kulağı ile yüzü dikildi. Bir saat ameliyata kaldı. 2 gün hastanede yatırıldıktan sonra dün taburcu ettiler ve eve getirdik. Allah oğlumuzu bize bağışladı. Eğer komşumuz görmeseydi. Belki çocuğum bugün hayatta olmayacaktı. Ya da köpek kuduz olsaydı ne olacaktı? Çocuğum ölseydi bunun hesabını kim verecekti? Köyde yaklaşık 15-20 başıboş köpek var. Amcaoğullarımın yaklaşık 25 koyununu telef ettiler. Artık korkudan çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Dışarıya çıkartamıyoruz. Bütün köy halkı tedirgin olmuş. Bu köpekler adeta köyde kâbus olmuş. Sizin aracılığınızla yetkililere sesleniyorum. Lütfen başka birileri zarar görmeden, bu başıboş köpekleri toplasınlar.” diyerek tepki gösterdi.

Çocuğun Nenesi Fatma Gümüş ise, “ Komşumuz yetişmeseydi köpek torunumu boğacaktı. Zaten yüzü ile başını paramparça etmişti. Torunum ölümden döndü. Bir çocuğu büyütene kadar canımız çıkıyor. Torunum ölseydi bunun hesabını kim verecekti? Artık çocuklarımızı rahat bir şekilde dışarıya çıkartamıyoruz. Korkudan gece bir komşumuzun evine gidemiyoruz. Kuyularımızın başına dahi gitmekten korkuyoruz. Bu başıboş köpekler köyde tavuk bırakmadı. Akşam koyunlara saldırıyorlar birçok kuzu ile koyunu telef ettiler. Devletten ve belediyeden tek isteğimiz bir an önce bu başıboş köpekleri toplamalarıdır.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.