Kızıltepe'de köpeklerin saldırısına uğrayan kız çocuğu ölümden döndü

Kızıltepe'de köpeklerin saldırısına uğrayan kız çocuğu ölümden döndü

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde başıboş köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan 3 yaşındaki Rümeysa Kapan, ölümden döndü.

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Mezopotamya Mahallesi'nde evlerinin önünde oynayan Reşit ve Hülya çiftinin 3 yaşındaki kızları Rümeysa Kapan, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Küçük çocuğun çığlıklarını duyan mahalle sakinleri, küçük Rümeysa'yı son anda kurtardı. Köpeklerin saldırısı sonucu vücudunun farklı yerlerinden yaralanan küçük kız, korku dolu anlar yaşadı.

Olay saat 11.00 sıralarında Mezopotamya Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre akranları ile oyun oynamak için dışarıya çıkan 3 yaşındaki Rümeysa Kapan, çok sayıda başıboş köpeğin saldırısına maruz kaldı. Kız çocuğunun imdadına, çığlıkları duyan mahalle sakinleri yetişti. Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılan küçük Rümeysa’ya kuduz aşısı yapıldı. Yapılan müdahalenin ardından hayati tehlikesi bulunmayan küçük Rümeysa, taburcu edildi.

Küçük Rümeysa’nın ninesi ise gözyaşları içerisinde köpeklerin saldırısı sonucu kanlar içerisinde kalan elbiseleri göstererek, başka çocukların saldırıya uğramamaları için köpeklerin bir an önce toplatılmasını istedi.

Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri de köpeklerin daha önce hayvanlara saldırdığını şimdi ise çocuklara saldırdıklarına dikkat çekerek, çocuklarının hayatından endişe ettiklerini ve başıboş köpeklerin biran önce toplatılması gerektiğini söylediler.

Çocuklar ise köpeklerin kendilerine saldırdıkları için her sabah korkuyla okula gittiklerini belirtti.

“Allah korusun çocuğuma bir şey olsaydı bunun hesabını kim verecekti?”

Kız çocuğunu başıboş köpeklerin ısırdığını ve mahallede yaklaşık 100 başıboş köpeğin olduğuna dikkat çeken baba Reşit Kapan, “Köpeklerin saldırısı sonucu kızım birçok yerinden yaralandı, bir sürü yarası var. Çocuk dışarıda oynarken köpekler gelip saldırıyor, mahalledeki komşularımız çığlıkları duyunca onu kurtarıp hastaneye getirdiler. Allah korusun çocuğuma bir şey olsaydı bunun hesabını kim verecekti? Başıboş köpekler kızımdan önce başka çocukları da ısırmıştı. Belediyenin köpekleri toplamasını istiyoruz.” diye çağrıda bulundu.

“Köpeklerin kıza saldırdığını görünce feryat ederek müdahale ettim”

Olayın görgü tanıklarından Hore Kapan, bakkala gideceği esnada küçük bir çocuğun çığlıklarını duyduğunu ve olay yerine gittiğini söyledi.

Kapan, “Bir baktım köpekler kız çocuğuna saldırıyor ve kız çocuğu onların arasında çığlık atıyor. Hemen koşarak ve feryat ederek müdahale ettim. Bu arada komşular da çıktı. Hemen çocuğu köpeklerin arasından aldım. O dakikada evden çıkmasaydım kız çocuğunu parçalayacaklardı. Zaten elbisesi paramparça olmuştu.” diyerek yaşanan olayı anlattı.

“Köpekler daha önce hayvanlara saldırıyordu şimdi ise çocuklara saldırıyor”

Köpeklerin daha önce çocuğuna da saldırdığını aktaran mahalle sakinlerden Amine Sölümbaz, şunları söyledi:

“Mahalle olarak köpeklerin toplatılması için dilekçe veriliyor. Gelip topluyorlar ama daha sonra tekrar bırakıyorlar. Bir bakıyoruz mahalle tekrar köpeklerle doludur. Köpekleri toplamaya gelen ekipten biri aynen bunu söyledi; ‘Köpeklere iğne vurup tekrar bırakıyoruz.’ Şimdiye kadar köpekler koyun, keçi ve tavuklara saldırıp telef ediyordu. Şimdi ise çocuklara saldırıyor. Mahalle olarak çaresiziz! Çocukları okula göndermeye dahi korkuyoruz. Kim bize sahip çıkacak. Lütfen yetkililere sesleniyorum. Bu köpekleri mahalleden toplasınlar.”

“Benim yaram daha iyileşmeden köpekler bu sefer Rümeysa’ya saldırdı”

Köpeklerin daha önce kendisini de ısırdığını söyleyen kız çocuğu Afrin Sölümbaz, “Köpeğin ısırdığı yer o kadar derindi ki adeta elim giriyordu. Benim yaram tam daha iyileşmeden şimdi de köpekler mahallemizdeki Rümeysa’yı ısırdı, şu an hastanede… Yetkilere sesleniyoruz, köpekleri toplasınlar çünkü onlardan çok korkuyoruz.” diye çağrıda bulundu.

“Çocuklar okula korkuyla gidiyorlar”

Mahalle sakinlerden Mehmet Çam ise şimdiye kadar köpeklerin hayvanlara saldırdığını şimdi ise çocuklara saldırmaya başladığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Köpeklerin toplatılması için muhtar biri sürü dilekçe verdi. Şu an çocuklara saldırıyorlar. Yetkililere sesleniyoruz; bir an önce bu başıboş köpekleri toplasınlar. Allah korusun bir çocuğa bir şey olursa bunun hesabını kim verecek. Belediyeye de kaç defa başvurduk. Şu an mahalle sakinlerinin hepsi köpeklerden dolayı isyan ediyor. Yaklaşık 30-40 köpek var, artık çocuklara saldırıyorlar. Çocuklar korkuyla okula gidiyorlar. Ekipler gelip iğne vurup bırakıyorlar. Köpeklerin toplatılmasını istiyoruz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.