Köprüler köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Köprüler köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü tarafından Köprüler (Gem) köyünde ilk kez Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

VAN- Peygamber Sevdalıları Platformu Van  tarafından  Edremit’e bağlı Köprüler (Gem) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

 

Köprüler köyü okul bahçesinde ilk kez düzenlenen etkinlik Hafız Sait Tink hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hemen ardından mevlüthan grubunun okuduğu Türkçe mevlit ile etkinlik devam etti.

 

Sunuculuğunu Mustafa Öztunç’un yaptığı etkinliğe, Serhad FM Programcılarından M. Ali Arpa konuşmacı olarak katıldı.

 

“Hz. Muhammed (sav) yeniden bize önder olmak için geliyor”

İslam asrının yeniden geldiğini belirten Arpa kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bizler 6-7 yıldır Van’da bu kutlu doğum etkinliklerini nisan ayında bütün köylerimizde bütün şehirlerimizde kutluyoruz. Ve günden güne bu sevdayı yayıyoruz. İslam asrı yeniden geliyor. Hz. Muhammed aleyhi selam yeniden bize önder olmak için geliyor.  İnsanlar yeniden fert fert İslam’a koşuyor. Bir tek önderimiz Muhammed’tir demek için insanlar meydanlara koşuyor. Bugün burada bu etkinliği düzenleyen kardeşler biliniz ki her şeyi ile her dakikası ile her saniyesi ile Allah için çalışıyorlar. Başka hiçbir beklentileri yok. Gittikleri her köyde gittikleri her şehirde Muhammed’i sevdayı, Muhammed’i davayı anlatıyorlar ve sizler değerli köy sakinleri biliyor musunuz şimdi melekler bu topluluğun üzerine kanatlarını germişler. Bu müjdeyi bize Allah resulü veriyor değerli dostlar. Bir kutsi hadiste Allah resulü şöyle buyuruyor;  Allah’u Teala meleklerini yeryüzüne gönderiyor.  Gidin benim ismim anılıyor mu? Ben yad ediliyor muyum? Diye inceleyin diyorlar ve melekler yeryüzüne iniyorlar. Nerede Allah’ın ismi anılıyorsa orada toparlanıyorlar. Ve dönüp Cenab-ı Allah’ın yanına gidip Allah’ım biz bir topluluk bulduk, o topluluk dünyadan, maldan konuşmuyorlardı sadece seni anıyordu. Senden bahsediyorlardı” şeklinde konuştu.

 

“Hz. Muhammed yürüyen bir Kur’an’dı”

Arpa, Allah’u Teala’nın yer yüzüne melekler gönderdiğin belirterek, “Seni zikrediyorlardı. Allah’u Teala buyuruyor ki yemin olsun ki ben onları affettim. Ve melekler Allah’u Teala’ya diyor ki ey Allah’ım bazıları sadece oradan geçiyorlardı. Allah’u Teala yeminle buyuruyor ki vallahi ahdim olsun ben onu da affettim. Sadece orada geçeni, bunun için Allah aşkı için Muhammed’i seda toplanan bu topluluklar Allah’ın izni ile kurtuluşa ereceklerdir. O yürüyen kurandı.  Hz Aişe’ye soruyorlar. Ey Aişe Onun ahlakı nasıldır diye soruyorlar. Hz. Aişe çok net bir şekilde cevap veriyor.  Siz Kur’an okumuyorsunuz. Onun ahlakı Kur’an idi. O yürüyen bir kuran idi. Bizim okuduğumuz ayetler Allah tarafından vahyolunan Cebrail tarafından Allah resulüne getirilen ayetler Allah resulünün hayatında nefsü neval olmuş ve sahabesi ile ailesi ile bütün etrafı ile yürüyen bir kuran haline gelmişti. O kuranı ailesi ile sahabesi ile yaşıyordu. O sadece peygamberliği ile bize örnek değildi.  O en büyük komutandı, en iyi aile reisi idi, o bayanlara ve çocuklara karşı bir şefkat timsali idi. Bunun için Allah’u Teala’ya ne kadar şükretsek azdır” dedi.

 

Programda Grup Rahmet birbirinden güzel ilahiler ile coşkulu anlar yaşatırken, Kader Akbaş’ın okuduğu Kırk Yaşındasın şiiri ile peygamber âşıklarını duygulandırdı. Daha sonra Sunucu Mustafa Öztunç’un okuduğu dua ile program sona erdi.

 

Köylülerden Kutlu Doğuma ilgi…

Program sonrası Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan vatandaşlar duygularını dile getirdi.

Köy Muhtarı Yusuf Bilgin, bu tür faaliyetlerin devamını beklediklerini belirterek, “Köyümüzde ilk kez böyle bir peygamber sevdasının düzenlenmesi bizi gerçekten çok mutlu etti. Bu programı düzenleyen herkese teşekkür ediyoruz. Allah herkesten razı olsun. Köyümüzde ilk kez böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı çok mutluyuz. Köylünün ilgisi çok büyüktü. Katılım güzeldi. Bir dahaki sefere çok güzel olacağını ümit ediyoruz. Bundan sonra böyle faaliyetlerin devam etmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“Burada Muhammedi sevdayı gördük”

İbrahim Ümrem köylerinde ilk kez kutlu doğum etkinliklerinin düzenlendiğini belirterek, “Bu köyde ilk kez kutlu doğum kutlanıyor. Allah devamını attırsın. Bu programa ilk kez katılıyorum. Muhammed’i sevdayı gördüm. Kalplerimizin birleşme noktasını gördüm. İnşallah sonsuza kadar böyle devam eder. Muhammed’i sevdaya olan sevgi mezara kadar devam eder inşallah. Allah herkesten razı olsun” dedi.

“Peygamber sevdasını yüreğimizde hissettik”

Özkan Bilgin ise köy ortamında Peygamber sevdasını yüreklerinde hissettiklerini belirtti. Bilgin, “Türkiye’nin her yerinde kutlanan Kutlu Doğum etkinlikleri köyümüzde ilk defa yapıldı. Çok güzel ve keyifli bir program oldu. Köylülerimiz ilk defa böyle bir etkinlikle tanıştı. Köy ortamında Peygamber Efendimizin sevdasını yüreğimizde hissettik. Gerçekten mükemmel oldu. Herkese örnek oldu. Özellikle kadınlar büyük ilgi gösterdi. Bundan sonra da yine aynı şekilde bu tür programların köyümüzde düzenlenmesini bekliyoruz. Allah herkesin kutlu doğumunu mübarek eylesin. Peygamber Efendimizin katında.” diye konuştu. (Hacı Yılmaz/Sedat Karatay-İLKHA)

Diyarbakır haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.