"Kör döğüşü yapar gibi birbirimizi yersek israil başarılı çıkar"

"Kör döğüşü yapar gibi birbirimizi yersek israil başarılı çıkar"

Bölgede oynanan oyunlara dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Bu bölgede kör döğüşü yapar gibi birbirimizi yersek sadece israil buradan başarılı çıkar." dedi.

Saadet Partisi Van İl Teşkilatı, Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla 6'ncı Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Kongrede yoklama, divan teşekkülü, faaliyet ve hesap raporları sunuldu.

Çok sayıda siyasi parti ve STK’ların katıldığı kongrede açılış konuşmasını Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay ilhan yaptı. Ardından konuşan Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatına değinen Karamollaoğlu, Afrin'in küçük bir bölge olduğunu ve Türkiye'nin buraya müdahale ettiğini söyledi.

Elindeki haritayı gösteren Karamollaoğlu, "Lozan’dan bu haritayı çizmişler. Biz çizmemişiz, rıza göstermişiz. Daha fazlasını istemişler. Haritada ABD'nin 1991 yılından sonra, 'bu bölgeyi ben nasıl tanzim edeceğim?' diye kendisinin Pentagon'da çizdiği harita. Buna 'Büyük Ortadoğu Projesi' diyorlar. Hedef bu. Burada Türkiye'de bölünüyor. İran da gidiyor, Suudi Arabistan da gidiyor. Burada yalnız israil gözükmüyor. Ama esas hedef israilin bu topraklara yerleşmesi. Burada Suriye yok, Ürdün yok, Lübnan yok, Mısır yok, Irak'ın büyük bir kısmı yok. Burada ne Türkler ne Kürtler ne Araplar ne Filistinliler var. Burada sadece ve sadece İsrail var." dedi.

"Bizi kavimlere ayırarak birbirimize kırdırıyorlar"

Bölgede oynanan oyunlara işaret eden Karamollaoğlu, "Biz bölgemizde oynanan bu oyunu görmeden, bu bölgede kör döğüşü yapar gibi birbirimizi yersek sadece israil buradan başarılı olacak. Çünkü bizi parçalayıp bölmek için iki tane temel kuralları var: Birisi, bizi kavimlere ayırarak birbirimize kırdırıyorlar. İkincisi bu yetmediği zaman bizi mezheplere ayırarak birbirimize kırdırıyorlar. Burada Kürt diyorlar, Türk diyorlar, Arap diyorlar. Bir şey söylüyorlar. Afganistan'a gittiğiniz zaman orada Türk yok, Arap yok, Kürt yok. Orda da sen Özbek’sin, sen Tacik'sin diyorlar. Önce hepimiz bu gerçeği göreceğiz. Bu gerçeği gördükten sonra birbirimize karşı saygımız, sevgimiz, birbirimize karşı bağlılığımız mutlaka öne çıkacak ve biz kardeş olduğumuzda hatırlayacağız ki bu planın önüne geçelim." diye konuştu.

"Irak'a ilk defa ABD'liler girerken hükümetin destek vermelerini hiç bir zaman anlayamadık"

Afrin'e yönelik başlatılan harekâtın en kısa zamanda barış ve huzur tesis edilerek problemin halledilmesini temenni ettiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Ama biz bunu farklı bir şekilde, ırk bazına dayandırarak, mezhep bazına dayandırarak farklı bir şekilde gündeme getirirsen bu problemin çözümü olmaz. Biz böyle yaparak sadece kendi kendimizi yok ederiz. Sadece ABD, israil, Fransa ve İngiltere'nin işini kolaylaştırmış oluruz. Ben bundan endişe ediyorum. Ondan dolayıdır ki; Irak'a ilk defa ABD'liler girerken bizim, yani AK Parti'nin, hükümetin, devletimizin destek vermelerini hiç bir zaman anlayamadık, kabul edemedik. 1,5 milyon insan katledildi. Üçe bölündü zaten. Sonra Suriye’ye giderken bizim Esad’la hiç bir irtibatımız olmadı.40 senelik milli görüş tarihinde biz bir araya gelmedik. Ama bir kavga çıkacağını anladığımız zaman gittik Esad'la görüştük. Oradaki bilgileri hükümete aktardık. Sayın Davutoğlu'na." ifadelerini kullandı.

Suriye'nin kan gölüne döndüğünü, yüzbinlerce Suriyelinin hayatını kaybettiğini söyleyen Karamollaoğlu, 3,5 milyon Suriyelinin Türkiye'ye bir o kadarının da diğer komşu ülkelere sığındığını ifade etti.

"Suriye’de bu kadar kan döküldükten sonra burada huzur sağlanabilir mi?"

Karamollaoğlu, "Bugün iktidarda bulunan arkadaşlarımız bu adımları atarken bizim ikazlarımıza hiç kulak asmadılar. Irak’a girmeyin dedik, destek verdiler. Suriye’ye girmeyin dedik, bugün geldiğimiz nokta Suriye birbirine girdi. Suriye’de bu kadar kan döküldükten sonra burada huzur sağlanabilir mi? İnsanlar koptukları topraklara geri dönebilirler mi? Öyle bir durum oldu ki akla ziyan. Dünyaya barış böyle gelmez. Savaşın da bir usulü var. Ülkeler sadece kendi menfaatlerini gözeterek, ama başkasının haklarını da gasp ettikleri zaman zulüm olur." şeklinde konuştu.

Tek liste ile gidilen kongrede Saadet Partisinin Van İl Başkanlığına yeniden Özay İlhan seçildi. 

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.