Korsan taksilere isyan eden taksiciler yolu trafiğe kapattı

Korsan taksilere isyan eden taksiciler yolu trafiğe kapattı

Ağrı’da korsan taksicilik yapıldığını ileri süren taksiciler, Erzurum Caddesi’ni trafiğe kapatarak tepkilerini dile getirdiler.

Ağrı’da korsan taksiciliğinin önüne geçilmediğini savunan taksiciler, kentin en işlek güzergahlardan olan Erzurum Caddesi Dörtyol Kavşağı’nı trafiğe kapatarak eylem yaptılar. Ticari taksi sahibi onlarca taksicinin araçlarıyla katıldığı yol kesme eyleminde, trafik durdu.

Trafiğin tıkandığı Dörtyol Kavşağı’nda polisin eylemden vaz geçirme girişimleri sonuçsuz kalırken taksiciler ile polis zaman zaman gerginlik yaşadı.

Taksici Ahmet Kıraç, ellerinde bir belge olmamasına rağmen korsan olarak taksicilik yapanlardan dolayı maddi olarak mağdur olduklarını ifade etti. Kıraç, “Son beyannamemi, korsan taksicilerden dolayı verememişim. Defalardır eylem yapıyoruz ama elle tutulur bir gelişme yok. Köy muhtarlarının bu işle uğraşan taksileri mevcut. Köylüler de bu taksilerle köye gidip geliyorlar. Birçok memur korsan taksilerle işyerlerine gidip geliyorlar. Öyle bir hale gelmiş ki sattığımız taksilerimizi kimse almıyor. Ciddi manada mağduriyetimiz mevcut.”dedi.

Ağrı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cezmi Alpaslan, eylemin yapıldığı caddeye gelerek taksicileri sakinleştirdi. Alpaslan, Ağrı’da çok sayıda korsan taksicilik yapan kişilerin olduğunu ifade etti. Alpaslan, taksicilere, eylemi sonlandırıp Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan’ın makamına çıkıp dertlerini anlatma teklifinde bulundu. Başkan Alpaslan’ın teklifinin ardından tüm taksiciler Valiliğe gitmek üzere eylemlerini sonlandırdılar.  (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.