Korucunun katil zanlısı 6-8 Ekim olaylarına karışmış

Korucunun katil zanlısı 6-8 Ekim olaylarına karışmış

Van’ın Erciş ilçesinde dün öldürülen geçici köy korucusunun katil zanlısının 6-7 Ekim olaylarında yakalanarak tekrar serbest bırakılan bir PKK mensubu olduğu ortaya çıktı.

 Erciş'te dün öldürülen geçici köy korucusu Abdulbari Gül’ün katil zanlısının 6-7 Ekim olaylarında yakalanarak tekrar serbest bırakılan bir PKK mensubu olduğu bildirildi.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada; Erciş Kasaplar Çarşısı’nda öldürülen geçici köy korucusunun katil zanlısının, S.C isimli PKK mensubu olduğu ve 6-7 Ekim olaylarında yakalanarak tekrar serbest bırakıldığı belirtildi.

Cinayetin ardından MOBESE görüntüleri ve çevrede bulunan işyerlerine ait kamera incelemelerinde saldırının S.C. isimli PKK mensubu tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Katil zanlısı S.C’nin 6-7 Ekim olaylarında yer aldığı tutuklandıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldığı belirtilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Adı geçen örgüt mensubunun 6-7 Ekim 2014 tarihinde Erciş ilçesinde meydana gelen Kobani bahanesiyle yapılan eylemlerde aktif olarak yer aldığı ve bu suçlarından dolayı 05.11.2014 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, 06.01.2015 tarihinde cezaevinden tahliye olduğu ve hakkında adli kontrol kararı bulunduğu kayıtların tetkikinden anlaşılmıştır.

Şüpheli örgüt mensubunun yakalanmasına yönelik çalışmalara ve adli tahkikata devam edilmektedir.”  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.