Koruma altındaki çocuklar 15 Temmuz'u resim ve şiirle anlattı

Koruma altındaki çocuklar 15 Temmuz'u resim ve şiirle anlattı

Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kuruluşlarında kalan koruma altındaki çocuklar, 15 Temmuz gecesi yaşanılanları resim ve şiirle anlattı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz'u anma etkinlikleri kapsamında kurum içinde açılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında eserleri dereceye giren koruma altındaki öğrenciler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik'le birlikte Vali Aykut Pekmez'i makamında ziyaret etti.

Çocukların duygularını aktardıkları resim, şiir ve kompozisyonda darbeci askerler tarafından vurulan sivil vatandaşlar, uçan helikopterler, sokaklarda yürütülen tanklar ve tankların altına yatan ve önünde duran kahramanlar, ellerindeki bayraklarıyla  nöbet tutan vatandaşlar, şiirler ve camiler yer aldı.

Vali Aykut Pekmez, "15 Temmuz gecesi vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza ve milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla kadını, erkeği, genci-yaşlısı sokaklara ve meydanlara inerek göğsünü tanklara, uçaklara ve bombalara siper ederek, bertaraf edilmiş ve geri püskürtülmüştür. Bugün al bayrağımızın gölgesi altında huzurlu bir şekilde yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Allah onlardan razı olsun, mekânları cennet olsun. Aziz milletin, darbecileri bertaraf etmedeki duruşunun anlaşılması amacıyla çizilen resimler ve yazılan şiir ve kompozisyonları çok anlamlı buluyorum. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum." dedi.

Konuşmanın ardından Vali Aykut Pekmez, eserleri dereceye giren koruma altındaki çocukları tebrik ederek onlara çeşitli hediyeler verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler