Kosova İslam Birliği'nden Diyarbakır ziyareti

Kosova İslam Birliği'nden Diyarbakır ziyareti

Diyanet İşleri Başkanlığının davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Kosova İslam Birliği Meclis Başkanı ve üyeleri Diyanet Sen Diyarbakır Şubesini ziyaret ederek, Diyanette çalışan din görevlilerinin çalışma koşulları ve Türkiye'de din hizmetleri hakkında bi

DİYARBAKIR - Kosova İslam birliğinin çalışmaları hakkında bilgiler veren Kosova İslam birliği yüksek kurulu üyesi ve Kosova İslam Birliği Genel Başkan Danışmanı Resat Hajri Mexhiti Kosova’da yürütülmekte olan İslami hizmetler hakkına bilgi vererek, Türkiye’de ve özellikle Diyarbakır’da olmaktan son derece memnun olduklarını söyledi.

 

Diyarbakır’ın Peygamberler ve Sahabeler kenti olması nedeniyle bu ziyaretin kendilerini son derece memnun ettiğini belirten Kosova İslam Birliği Genel Başkan Danışmanı Resat Hajri Mexhiti, Peygamberler ve sahabeler kenti Diyarbakır’ın İslam dünyası açısından önemli bir kavşak olduğunu söyledi.

 

Mexhiti, ayrıca bölgedeki dini faaliyetlerin de yoğunluğunu memnuniyetle müşahede ettiklerini dile getirdi.

 

“Müslümanlar kardeşlik duyguları içinde tüm sorunlarını çözebilirler”
Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Kosovalı din görevlilerini misafir etmenin kendileri için şeref olduğunu söyledi. Müslümanların kardeşlik duyguları içinde tüm sorunlarını çözebileceklerini de belirten Evsen, Kutlu Doğum haftasının başta bölge barışı olmak üzere, İnsanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.

 

“Ümmet bilinci tüm dertlerin ilacıdır”
Son olarak bir konuşma yapan Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş ise, gelen konukların Diyarbakır için önemli olduğunu vurgulayarak, “İslam’ın ümmet bilinci içinde kardeşlerimizin yanlarındayız. Ümmet bilinci tüm dertlerin ilacıdır.” dedi.

 

Programa Prizren İslam Birliği Başkanı Lütfi Balık, Kosova İslam Briliği Meclis Başkanı Ayni Sinani, Kosova İslam Birliği Yüksek Kurul üyesi Resat Hajri Mexhiti (Reşat Hacı Mecidi) , Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, İl Müftü Yardımcıları, Diyanet Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Kosova-Prizren Din adamları,  Diyanet Sen Diyarbakır Şube yöneticileri katıldılar.

 

Program Diyanet-Sen’in yemek ikramıyla sona erdi. ( Fikret Özkan – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler