Köy basarak okul yakan PKK köylüleri esir aldı

Köy basarak okul yakan PKK köylüleri esir aldı

Diyarbakır Silvan ilçesinde köy basan PKK'liler köyün okullarını ateşe vererek köy girişinde bulunan korucu noktasını dinamitle havaya uçurdular.

DİYARBAKIR  - Diyarbakır, Silvan (Farqin) ilçesine bağlı Dağcılar (Cumat) ve Çaldere (Fışat) köylerini basan PKK'liler 2 köyün okullarını ateşe vererek yaktı.

 

İki köyün okulunu yakan ve Boyunlu (Boşat) köyünün girişinde bulunan korucu noktasını dinamitlerle havaya uçuran PKK'liler köylülerin 15 gündür evlerinden çıkara arazilerine gitmesine izin vermediği belirtildi.

 

İlke Haber Ajansını telefonla arayarak yaşadıkları olayları anlatan bir köylü, çiftçilerin PKK'liler tarafından dövüldüğünü, kimsenin tarlalarına çıkamadığını, hayvanlarını dışarı çıkaramadığını belirterek devletin bu olay karşısında takındığı tavra adeta isyan etti.

 

15 gündür bölgede bulunan PKK'lilerin yüzünden kimsenin evinden çıkamadığını ve adeta esir muamelesi gördüklerini söyleyen köy sakini, "Karakoldan hiçbir müdahalenin yapılmamasına bir anlam veremiyoruz. Bizler bölge halkı olarak ekmeğimizi tarım ve hayvancılıktan çıkarıyoruz. Ama bunlar işimizi bile yapmamıza müsaade etmiyorlar. Ve tüm bunlar askerin gözleri önünde oluyor. Böyle bir devlet mi olur?" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

PKK'lilerin bu tavırlarına karşı koymak isteyen korucuların asker tarafından engellendiği belirten şahıs,  askerlerin koruculara, "PKK'lilere karşı herhangi bir saldırıya kalkışırsanız cezalandırılırsınız" cevabını verdiğini ve askerin bu tavrının bölge halkını kayıtsız şartsız PKK'ye teslim olmak durumunda bıraktığını dile getirdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.