Köy korucusunun katil zanlısı tutuklandı

Köy korucusunun katil zanlısı tutuklandı

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı, Tatvan ilçesinde PKK tarafından infaz edilen köy korucusunun katil zanlılarından birinin tutuklandığını açıkladı.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığında yapılan yazılı açıklamada; 12 Eylül tarihinde PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra 25 Ekim’de Tatvan Hizan karayolu Geçitbaşı Çayırlı mezrasında telefon direğine bağlı olduğu halde kurşuna dizilerek öldürülen köy korucusu Nihat Çaprak’ın katil zanlısının tutuklandığı belirtildi. Ayrıca soruşturma kapsamında 3 firari şüpheli için de yakalama emri çıkartıldığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında; örgüt üyesi olmak, kasten adam öldürmek, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlamalardan hakkında soruşturma yürütülen şüphelilerden M.S’nin yakalandığı belirtilerek, ““Hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunmasından dolayı, Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen M.S. tutuklanmıştır. Aynı olayla ilgili haklarında müsnet suçlardan soruşturma yürütülen şüphelilerden Ş.K, A.Ü. ve C.B hakkında da yakalama emri düzenlenmiştir. Soruşturma devam edecektir.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler