Köylerde sorunlar neden giderilemiyor?

Köylerde sorunlar neden giderilemiyor?

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı bir köyde yollarının bozuk, içme sularının da yetersiz olduğunu dile getiren köylüler, kendileri ile ilgilenilmesini isteyerek yetkililerden yardım istedi.

DİYARBAKIR - Dicle (Piran) ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan 126 hanelik Baltacı (Kufarb) köyü sakinleri, yollarının bozuk, içme sularının da yetersiz olduğunu dile getirerek yetkililerden yardım istedi.

 

Elektriklerin sık sık kesilmesinden ötürü şebeke suyunu alamadıklarını dile getiren köy sakinleri, yeraltından gelen kaynak suyundan faydalanmaya çalıştıklarını dile getirerek yetkililerden yardım istedi.

 

Şebeke suyunun elektrik kesintileri yüzünden akmadığını bunun yerine kaynak suyu kullanmaya çalıştıklarını, kaynak suyunun bulunduğu yerin içler acısı halde olduğu için etrafa hastalık yaydığını dile getiren Abdurrahman Bingöl, "Şebeke suyu akmadığı zaman, çeşmeye geliyoruz içmek için ama bu kirli su yüzünden bütün çocuklarımız hasta oluyor. Sağlık ocaklarında kayıtlarımız var bakabilirsiniz" dedi.

 

Köylerinin dağın eteğinde bulunduğunu bu yüzden ulaşımın olmadığını ve yetkililerin de gerekli hizmeti getirmediğini dile getiren Bingöl, "Köyde acil bir hasta olduğu zaman onu sedye ile taşımak zorunda kalıyoruz. Yetkililerin bize yol yapmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Köyün trafosunun iki ay önce yandığını, yerine yapılan yedek trafonun yetersiz ve düzensiz olduğunu ifade eden Bingöl, "20-25 gün önce yedek bir trafo getirdiler taktılar ama o da düzenli çalışmıyor, elektriklerimiz olmadığı zaman şebeke suyumuzda gelmiyor. Suyun içinde hayvan gübresi bile var, çocuklarımız hasta oluyor bu su yüzünden, batıdaki hizmeti buraya da istiyoruz" diye konuştu.

 

Köylerine su deposu yapılmasını isteyen Bingöl, "Yaşadığımız sıkıntılar için kaymakamlığa başvurduk, size döneceğiz dediler ama maalesef dönen olmadı. Yetkililerden sorunlarımızın çözülmesi hususunda titiz davranmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu. (M.Sait Adiyaman/Hüseyin Asana - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.