Köylüler kazaların yaşandığı yolu trafiğe kapattı

Köylüler kazaların yaşandığı yolu trafiğe kapattı

Gaziantep’te köylerinin yollarında uzun süredir devam eden yol çalışmalarından dolayı sürekli trafik kazalarının yaşandığını ileri süren vatandaşlar, traktörleriyle yol kapatıp eylem yaptı.

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki 3 köyü birbirine bağlayan ve ölümlü kazaların yaşandığı karayolunun bir an önce tamamlanmasını, yola alt ya da üst geçit yapılmasını isteyen vatandaşlar, traktörleriyle yolu ulaşıma kapatarak eylem yaptı.

Gaziantep-Oğuzeli ilçesi arasında yapımı süren duble yol çalışmalarının sürdüğü güzergahta yaşayan Yeşildere, Gülsu ve Hacar köylerinin sakinleri, trafik kazalarına tepki göstererek karayoluna alt ya da üst geçit yapılmasını istedi.

Karayolu yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde olumlu netice alamadıklarını öne süren ve taleplerinin söz konusu yola alt ya da üst geçit yapılmasını istediklerini belirten köy sakinleri, traktörleriyle bir araya gelerek yolu ulaşıma kapattı.

Sürekli olarak yaşanan trafik kazalarına tepki amacıyla karayolunu traktörlerle kapatıp eylem yapan köy sakinleri, ulaşıma kapattıkları yolda araçların geçişlerine izin vermedi. Köylülerin eylem yaparak kapattığı yola gelen jandarma, vatandaşları ikna etmeye çalıştı.

Köy sakinleri, söz konusu karayoluna alt ya da üst geçit yapılması sözünü almayana kadar yolu trafiğe açmayacaklarını söylemeleri üzerine olay yerine gelen Oğuzeli Belediye Başkanvekili Yusuf Taşdemir, köylülerle konuşarak ikna etti.

Karayolunda alt ya da üst geçit yapılmasını isteyen köy sakinleri, Taşdemir’den geçit yapılacağı sözünü aldıktan sonra eyleme son verip traktörlerini yoldan çekerek yolu ulaşıma açtı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler