"Köylüler kurban etini PKK/HDP'liler yüzünden alamadı"

"Köylüler kurban etini PKK/HDP'liler yüzünden alamadı"

Batman'da faaliyette bulunan Köy-Der, Kurban Bayramı'nda binlerce fakir ve muhtaç ailenin dört gözle beklediği kurban etlerini, PKK/HDP yandaşlarının çıkardığı olaylar nedeniyle dağıtamadı.

BATMAN - Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der), köylerde yaşayan binlerce fakir ve muhtaç ailenin dört gözle beklediği kurban etlerini, PKK/HDP yandaşlarının kentte çıkardığı olaylar nedeniyle ihtiyaç sahiplerine ulaştıramadı. Köy-Der, yardım ile ilgili kendilerine gelen telefonlar üzerine açıklama yapma gereği duyduklarını ifade etti.

 

Köy-Der'den konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, her sene kurban eti dağıtımı yapıldığı ancak bu yıl çıkarılan olaylar nedeniyle et dağıtımının gerçekleştirilemediği ifade edildi.

 

Açıklamada, “Batman Köy-Der olarak her sene kurban bayramında Batman merkeze bağlı köylere imkanımız dahilinde kurban eti yardımında bulunuyorduk. Fakat bu sene köylere dağıtmak istediğimiz kurban etlerini dağıtamadık. Sözde Kobani’deki olayları bahane ederek bölgeyi ateş topuna çeviren ve vahşi katliamlara ve talanlara sebep olan PKK/HDP çetelerinin çıkarmış oldukları olaylar yüzünden kurban etini dağıtamadık. Köylerdeki muhtaç ailelerden derneğimize gelen telefonlarda aileler, kurban eti beklediklerini dile getirdiler. Bizler de çıkarılan olaylar dolayısıyla bu yardımı yapamayacağımızı belirttik. Muhtaç aileler telefonda bu yardımların yapılmasına engel olanlara lanet okudular.” denildi.

 

PKK/HDP yandaşlarının her bayramı halka zehir ettiklerine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Her ne hikmetse PKK/HDP her bayram buna benzer basit gerekçelerle halkımıza bayramı zehir ediyor. Bunun altında halkımızın dini duygularını köreltmek, dini kutsal bayramlarımızın değerini halk arasında düşürmeye çalışmak, halkımızın İslami şiar ve değerlerinden soğutmak olduğuna inanıyoruz. Zaten kendi aralarında bu bayramlar bizim değil diyorlar. İslam’ın bu mübarek bayramlarına kara bayram diye isim bile taktıklarını herkes duymuştur. Esasında şunu halkımıza söylemeye çalışıyorlar, ‘biz bu bayramları Marksist ve Sosyalist düşüncemizden dolayı kabul etmiyoruz, siz de kabul etmeyin.’ Halk bu İslami değerlerden vazgeçmiyor. Halk İslami değerlerden vazgeçmediği için halka bayramı zehir ediyorlar. Bunu açıkça söyleyemedikleri için olaylar çıkarıp, engel olmaya çalışıyorlar. Bunu halkımızın dikkatlerine sunuyoruz.” (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.