Köylüler sayaçların ev dışına çıkarılmasını kabul etti foto

Köylüler sayaçların ev dışına çıkarılmasını kabul etti foto

Günlerce elektrikleri DEDAŞ tarafından kesilen köylüler, Batman Valisi Azmi Çelik'in araya girmesi üzerine geri adım atarak, 1 ay sonunda sayaçların evlerin dışına alınması konusunda taahhütname imzaladılar.

Elektrik sayaçlarının evlerinin dışına çıkarılmasına karşı çıkarak Dicle Elektrik Dağıtım ekiplerini köye sokmayan, ardından elektrikleri günlerce kesik olmasından dolayı İl Müdürlüğünü basan Batmanlı köylüler, İl Valisi Azmi Çelik'in araya girmesi üzerine geri adım attılar. Taraflar arasında bir ayın sonunda sayaçların evlerin dışına alınması konusunda taahhütname imzalandı.

Dicle Elektrik Dağıtım gelen talep üzerine Batman'ın merkez Yeniköy, Zorköy ve Seğirkan köylerinde 'örnek köy' çalışması yaparak, eski elektrik şebekesini tümden yeniledi. Ancak köylüler, sayaçlarının evlerinin dışına alınmasını kabul etmeyerek, gelen ekipleri köye sokmadı. Köylüler, elektriklerinin kesik olduğu gerekçesiyle dün DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü'nü basarak, binaya kısmen zarar verdiler. Olay, çevik kuvvet polisinin müdahalesi sonucunda daha fazla büyümeden kontrol altına alındı.

Valilikte taahhütname imzaladılar

Yaşananların ardından DEDAŞ İl Müdürü Faruk işlek, köy muhtarları ile görüşerek, diyalog ile sorunu çözebileceklerini bildirdi. Ardından İşlek, Proje Tesis Yöneticisi Bilal Altunç, Yeniköy Muhtarı Şemsettin Ağar, Seğirkan Köy Muhtarı Celalettin Barın ve Zorköy sakini Selahattin Şimşek hep birlikte Batman Valiliğine gittiler.

Vali Azmi Çelik tarafından kabul edilen köy muhtarları, elektrik sayaçlarının evlerin dışına çıkarılması konusunda köy sakinlerinin ikna edilmesi için bir ay süre istediler. İşlek, DEDAŞ Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucunda, şirket olarak diyalogdan yana olduklarını belirterek, muhtarlarının talebine olumlu yaklaşacaklarını bildirdi.

Bir ay sonra sayaçların evlerin dışına alınması konusunda anlaşmaya varılması üzerine Yeniköy ve  Seğirkan köyü muhtarları ve Zorköy sakini Selahattin Şimşek ile DEDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek, Vali Çelik'in de hazır bulunduğu bir ortamda hazırlanan taahhütnameyi karşılıklı imzaladılar. Atılan imzaların ardından köylere yeniden elektrik verildi.

DEDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek, diyalogdan yana olduklarını yineleyerek, Yaşananların kendilerini de üzdüğünü belirtti. İşlek, "Bu proje, sadece bu köylere uygulanmıyor. Proje, Tüm Türkiye'de uygulanıyor. Batman ve ilçelerinde şu ana kadar 12 köyümüz bu projeye dâhil edilerek, eski şebekeleri baştan sona yenilendi. Tümünde de sayaçlar evlerin dışına çıkarıldı. Biz abonelerimize iyi niyetle yaklaşıyoruz. Umarım abonelerimiz de aynı iyi niyeti ortaya koyar." dedi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.