Köylüler yol ve kanalizasyonlarının yapılmasını istiyor

Köylüler yol ve kanalizasyonlarının yapılmasını istiyor

Batmanlı köylüler, yollarının bozuk ve kanalizasyonlarının olmadığını belirterek kendilerinin adeta mahrumiyet bölgesinde yaşamaya mahkum edildiklerini söylediler.

BATMAN- Batman merkeze bağlı olan ve 5 kilometre uzaklıkta olan bin 170 kişinin yaşadığı Karayün (Koxıka) köyü sakinleri, yollarının bozuk ve kanalizasyonlarının olmamasından şikâyetçi. Yollarının toprak olması nedeniyle yağmur yağdığında çamur olduğunu ve kanalizasyon borularının hiç olmadığını söyleyen köylüler, bunun için yetkililerin seslerini duymasını istediler.

 

Köylüler, yollarının aşırı bozuk olmasından dolayı ambulansın dahi hasta kişilerin evlerine kadar gidemediğini ve bu yüzden k hastalarını sırtlarında taşıyarak köy meydanına kadar getirdiklerini  ifade ettiler.

 

“Yetkililerden sorunlarımıza bir el atmasını istiyoruz”
Karayün köyü muhtarı Fasih Göymen, köyünün yol sorunuyla başının belada olduğunu söyleyerek, “Kanalizasyonlarımız hepsi patlaktır. Yaşlılarımız camiye Cuma namazlarına geldiği zaman, o pisliğin içinden yine abdest almak zorunda kalıyorlar. Çünkü sokaklarımız berbattır. Yetkililerden sorunlarımıza bir el atmasını istiyoruz.” diye konuştu.

 

“Ambulans kapımıza gelemiyor”
80 yaşında felçli olan Ferhan Çoban adına konuşan Karayün Muhtarı Fasih Göymen, “Bu bizim yatalak hastamız her gün hastaneye gidip geliyor. Ama ambulans yolların bozuk olmasından dolayı hastanın kapısına gelemiyor. Bu hastamız kızının veya eşinin sırtında evinden 500 metre uzaklıktaki köy meydanına gelen ambulansa kadar getiriliyor. Bu köyde bir yangın çıkarsa itfaiye gelene kadar evlerimiz kül olur. Yollarımız yok çamurdur.” dedi.

 

“Çocuklarımız okula giderken zahmet çekiyorlar”
Geçirdiği trafik kazası sonucu 4 yıldır felçli bir şekilde yatalak olan 40 yaşındaki Rıfat Tuncel ise yetkililere seslenerek, “Yetkililerden ricamız, yollarımız çamur olduğu için çocuklarımız okula giderken zahmet çekiyorlar. Ben engelliyim ve tekerlekli sandalyeyle gidip gelmem çok zor oluyor. Yetkililerden ricam, eğer bu yolu bize yaparlarsa çok memnun oluruz. İmkânlarımız yeterli olmuş olsaydı, zaten biz kendimiz yolu yapardık. İsteğimiz sorunumuzu dikkate alıp yolumuzu yapmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


 
“Burayı mahrumiyet bölgesi diye adlandırdılar”
Köyün kanalizasyon borularının olmamasından dolayı evin içerisindeki tuvaleti bile kullanamadıklarını ifade eden 52 yaşındaki Hasan Çelik, “Kanalizasyonumuz olmamasından dolayı pis sular hep dışarıya akıyor. Biz mahrumiyet bölgesinde yaşamıyoruz. Burayı mahrumiyet bölgesi diye adlandırmışlar. Yolumuz yoktur. Bir kilometre sırtımıza hastalarımızı alıp, cami meydanına kadar taşıyoruz. Bu hangi vicdana sığar ve hangi mantığa girer? Kendi hakkımızı arıyoruz.” diye konuştu. 

 

“Yolumuz olmazsa perişan oluruz”
Köy sakinlerinden H. Kazım Çelik ise, “Bir yağmur yağdığında yollar çamur içerisinde kalacak. Çamurdan dolayı arabalarımız köy meydanında mahsur kalıyor ve yürüyerek eve geliyoruz. Yolumuz olmazsa perişan oluruz. Yolun hepsi topraktır.” dedi.  (Veysi Rüzgar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler