Köylülerden yeni dökülen asfaltın bozulmasına tepki

Köylülerden yeni dökülen asfaltın bozulmasına tepki

Batman’da yaklaşık 10 köye ulaşımın güzergâhı olan ve asfaltı tamamlanarak trafiğe açılan yolun kısa sürede bozulmasına köylüler tepki gösterdi.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı yaklaşık 10 köye ulaşımın güzergâhı olan ve asfaltı tamamlanarak trafiğe açılan yolun, kısa sürede bozulmasına tepki gösteren köylüler, yolun düzgün yapılmadığını ileri sürdü.

Henüz yeni yapılan yolun bozulmasına tepki gösteren Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Değirmenüstü (Ezzikajor) köyü sakinleri, 7 yıl boyunca dört gözle bekledikleri yolun kısa sürede bozulmasına anlam veremediklerini belirttiler.

Yol çalışmalarının plan ve projesiz, gelişi güzel bir şekilde yapıldığını ileri süren köylüler, yola verilen masrafın boşa gittiğini belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.

Yolun parça parça döküldüğünü söyleyen Değirmenüstü köyü sakinlerinden Mehmet Ekici, ağır tonajlı araçların da üzerinden geçmesi halinde kısa zaman içerisinde asfalttan eser kalmayacağını dile getirdi.

Ekici, “7 yıldır gözümüz bu yolumuzun yapılmasını bekliyordu.  En sonunda yaptığımız tüm girişimlerden sonra gelip yolumuzu yaptılar. Yolumuz bir müteahhit tarafından yapıldı fakat sahte, çürük bir şekilde yapıldı. Yol adeta parça parça dökülüyor. Yeni yol mucur haline gelmiş durumda. Henüz bir haftası dolmadan yolumuz bozuldu. İsteğimiz, devletin üzerinde durup, yolumuzun daha sağlam bir şekilde yapılmasıdır.” dedi.

Yolun sağlam yapılmadığını bildirmelerine rağmen müteahhidin kendilerini dinlemediğini öne süren Ekici, “Yolumuzu yapan müteahhit ile ilgili de bir işlem yapılması gerekir. Yeni yapılan yolumuzun ertesi günü yavaş yavaş bozulmaya başladığını gördük ve yolu yapan müteahhide yolu düzgün yapması konusunda uyardık, fakat bizi dinlemedi. Bize, ‘yolunuz bozulursa baharda yine yaparım’ diyordu. İsteğimiz yolumuzun tekrardan yapılmasıdır. Yolumuz grup yoludur. 10 köy yolunun birleşmesini sağlayan yoldur.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler