Kozan’daki orman yangını kontrol altına alındı

Kozan’daki orman yangını kontrol altına alındı

Adana ’nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangını yoğun çalışmaların ardından kontrol altına alındı.

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Ferhatlı Mahallesi Çiftçiler mevkiinde bulunan kızılçam ormanında henüz bilinmeyen bir nedenle dün gece saat 23.00 sıralarında çıkan yangın yoğun söndürme çalışmalarının ardından gece saat 03.00 sıralarında ancak kontrol altına alınabildi.

Rüzgârın etkisi ile kısa sürede büyüyen yangına; ilk olarak Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ile Kozan, Feke, Kadirli ve Adana Orman Müdürlüklerine bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti.

36 arazöz, 5 ilk müdahale aracı ve iş makineleri ile 150 personelin müdahale ettiği yangın, yaklaşık 3 saat süren yoğun çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Yangın söndürme çalışmasıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Kozan Orman İşletme Müdürü Veysel Önen, yangının çıktığı yerin eski ağaçlandırma sahası olduğunu belirtti.

Yangının yapılan çalışmayla kontrol altına alındığını kaydeden Önen, “Şu an 35 ekiple yangına müdahale ediyoruz. Yangın kontrol altına alındı, soğutma işlemleri devam ediyor." şeklinde konuştu.

Öte yandan, yangının çıkış nedeni ve yanan ormanlık alanın büyüklüğünün, yapılacak inceleme ve soruşturma ile netleşeceği bildirildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler