Kozluca köyündeki katliamın zanlısı suçunu itiraf etti

Kozluca köyündeki katliamın zanlısı suçunu itiraf etti

Şırnak'ın İdil ilçesinde bağlı Kozluca (Xenikê) köyünde HDP'liler tarafından işlenen cinayetlerin katil zanlısı jandarma ifadesinde suçunu kabul etti.

HDP'lilerin seçim çalışması bahanesiyle gittikleri Kozluca köyünde katlettikleri Muhammed Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan'ın katil zanlısı Sedat T. jandarmada verdiği ifadede suçunu itiraf etti. Görgü tanıkları ise cinayetin azmettiricisinin Sedat T'nin  babası Şerif T. olduğunu ifadelerinde belirttiler.

Şimşek ve Talayhan'ın katil zanlısı Sedat T.  gözaltında verdiği ifadede, kaleşnikofla 7 el ateş ettiğini açtığı ateş sırasında bir kişinin yere düştüğünü gördüğünü söyledi. Görgü tanıklarından M.D ise ifadesinde  Sedat T'nin  Abdulcelil Talayhan'ı hedef alarak ateş ettiğini gördüğünü belirtti.

İfadesinde olay sırasında babasıyla birlikte evlerine sığınarak kapıyı kilitlediğini dile getiren Sedat T. jandarmayı aradığını ve jandarmanın 15 dakika içinde gelerek kendilerini gözaltına aldığını ve olayda kullandığı kaleşnikof marka silahı jandarmaya verdiğini söyledi.

Olayın tanıklarından Ş.Ş ise jandarmada verdiği ifadede, Sedat T'nin babası Şerif T'nin cinayetin azmettiricisi olduğunu belirterek, "Oğlum git o silahı evden getir, dedi. Biz de bunu duyunca geri çekildik. Biz yaklaşık 100 metre olay yerinden ayrıldığımızda seri halde silah sesi duyduk. Yukarıdan Abdulcelil Talayhan'ı vurdular, diye haber geldi." dedi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler