Kozluk Devlet Hastanesine "Bebek Dostu" unvanı

Kozluk Devlet Hastanesine "Bebek Dostu" unvanı

Batman Kozluk Devlet Hastanesi "Bebek Dostu Hastane" unvanını aldı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olan Kozluk Devlet Hastanesi "Bebek Dostu Hastane" unvanını aldı.

Kozluk Devlet Hastanesi Başhekimi Burak Beşir Bulut'a plaket düzenlenen törenle İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger tarafından takdim edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarıyla birlikte "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" sürdürüldüğünü söyledi.

Doğru anne sütü uygulamalarını hizmet sunumuna yansıtan ve kurumsallaştıran kurumlara da 'Bebek Dostu Hastane' unvanı verildiğini aktaran Sünger, "Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en uygun yöntemdir. Sağlıklı beslenmeye giden yolda atılması gereken ilk adım, anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Biz de bunu elimizden geldiğince yaygınlaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

Sünger, anne sütünün teşviki ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması hususunda güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personelinin de emeğini unutmamak gerektiğini ifade etti. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.