Kozluk Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi açtı

Kozluk Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi açtı

Kozluk Halk Eğitim Merkezi, bünyesinde açtığı kurslarda yıl boyunca hazırladıkları ürünlerden oluşan yılsonu sergisini açtı.

Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda yıl boyunca yapılan ürünlerden oluşan sergi Kozluk Spor Salonu’nda açıldı.

Sergiye, Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağlar Sakinci, bazı resmi kurum ile STK temsilcileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin düzenlediği gösteri sonrası kurdele kesimiyle açılan sergide, yıl boyunca hazırlanmış olan ürünlerin sergilendiği stantlar gezildi. Yapılan çalışmaları tek tek inceleyen Kaymakam Bilici, ürünlerle ilgili kursiyerlerden bilgi aldı.

Halk Eğitim Merkezindeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulcelil Bala, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı dönem sonu sergimizi gerçekleştirdik. Sergilemiş olduğumuz ürünler, ilçe merkezinden ve çevre köylerden Halk Eğitim Merkezimizdeki kurslara katılım sağlayan kursiyerlerimiz tarafından yapılan çalışmaların sergilendiği en önemli sergilerimizden biridir. El sanatları, deri işlemeciliği, roliye, resim ve benzeri alanlarda yapılan ürünler sergilendi. Köylerimizde ise daha çok tekstil ürünleri üzerine çalışmalar bulunmakta. 2018 yılı Ocak ayı itibariyle bizim en büyük çalışmamız okuma-yazma kursları üzerine olan çalışmalardı. Bu kapsamda 1300 kişiye yakın bir kitleye ulaştık. Bunları okuma-yazma kurslarında okuryazar kılmaya çalıştık. Bunun yanında halkımıza dönük çalışmalarda ise yabancı dil, bilgisayar eğitimi gibi alanlarda verdiğimiz eğitim sonrası sertifikalandırarak iş alanları üretmeye çalıştık.” ifadelerini kullandı.

“Bir Kültür Merkezine ihtiyaç vardır”

Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde İŞ-KUR ile ortaklaşa yürüttükleri projelerin olduğunu söyleyen Bala, ilçe de Kültür Merkezi eksikliğinden dolayı söz konusu sergilerin vatandaş tarafından duyulmadığını ve rağbet göremediğini sözlerine ekledi.

Bala son olarak şunları söyledi: “Kozluk’un taleplerini karşılayabilmemiz için tabi ki daha uygun bir yere ihtiyaç vardır. Bugünkü sergimizi de hava muhalefeti nedeniyle kapalı alanda yapmak zorunda kaldık. Kozluk’a bir kültür merkezi kazandırılması gerek. Çünkü bu tür çalışmaları maalesef biz günü birlik yapmak zorunda kalıyoruz. Özverili bir şekilde ortaya çıkmış ürünler kültür merkezinin eksikliği yüzünden birkaç saat sonra kaldırılmak zorunda kalıyor ve halkımız maalesef bu tür etkinliklerden haberdar olamıyor, yeterince katılamıyor. Kozluk’un bu ihtiyacı giderilirse yapılan bu çalışmaların daha verimli olacağını düşünüyoruz.” 

İLKHA




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.