Kozluklular araç muayene istasyonu istiyor

Kozluklular araç muayene istasyonu istiyor

İlçede Araç Muayene İstasyonu kurulmasını isteyen Kozluklular, gezici istasyonun ihtiyaçlarını karşılamadığını ve kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesine araç muayenesi için gönderilen Gezici Araç Muayene İstasyonunun ihtiyacı karşılamadığını belirten Kozluklular, sabit bir istasyon kurulmasını istediklerini söyledi.

Gezici muayene istasyonunun ilçeye haftada bir geldiğini, bu durumunda mevcut ihtiyacı karşılayamadığını belirten araç sahipleri, mağdur olduklarını ve ilçeye kalıcı bir araç muayene istasyonu kurulması gerektiğini söylediler.

Kozluk'un köyleriyle birlikte nüfusunun 70 bine dayandığını, çevre il ve ilçelerden gelen sürücülerle birlikte Gezici Araç Muayene İstasyonunun 100 bin kişiye hizmet ettiğini belirten Seyithan Aksoy, "Fenni muayene İstasyon aracı geçici olarak haftada bir Kozluğa geliyor. Bu, çok yetersiz ve insanlar mağdur oluyor. Yetkililerden, ilçemize kalıcı bir araç muayene istasyonunun kurulmasını istiyoruz. Yok, eğer bu şu anda mümkün değilse, Gezici Araç Muayene İstasyonunun, haftada en az 2 gün ilçemize hizmet vermesini talep ediyoruz." dedi.

Sorunlarından bir diğerinin de egzoz muayenesi yaptırmak olduğunu söyleyen Aksoy, Kozluklu araç sahiplerinin, egzoz muayenesi yaptırıp pul almak için ilçe dışına çıktıklarını söyledi.

Aksoy, "Biz, bir egzoz pulu için Batman’a, Siirt’e veya Silvan’a gitmek zorundayız. Binlerce araca sahip olan ilçemizin egzoz muayene pulu için ilçe dışına çıkması her bakımdan büyük bir mağduriyete sebep oluyor. Ayrıca ilçemize bir egzoz pulu sisteminin getirilmesini de talep ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

Sabah erkenden gelmelerine rağmen akşama kadar araçlarının muayene işlemlerini bitiremediklerini ve bir egzoz pulu için çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kaldığını söyleyen araç sahiplerinden İsmail Tüver, gezici araç muayene istasyonunun haftada bir gün hizmet vermesinin yeterli olmadığını söyledi.

Tüver sözlerine şöyle devam etti: “Böyle olunca da insanlar burada birbirini rahatsız ediyor, birbirine bağırıp çağırıyor. Haftada en az 2 defa veyahut kalıcı olarak burada bir Muayene istasyonu yapılırsa millet rahat edecektir. Herkes de bunu istiyor. Biz, yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Çünkü Kozluk 10 yıl önceki Kozluk değildir. İlçe büyümüş ve büyümeye devam ediyor. Muayene için biz bu kadar gidip gelmek istemiyoruz. Sabah saat 05:00 gibi bu soğukta buraya gelen arkadaşlar var. Yetkililerden rica ediyoruz! Bu muayene istasyonu sorununu bir çözüme kavuştursunlar.    (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.