Kozluk’ta 30 kişiye ‘’KOSGEB Girişimcilik’’ belgesi verildi

Kozluk’ta 30 kişiye ‘’KOSGEB Girişimcilik’’ belgesi verildi

​Batman’ın Kozluk ilçesinde Girişimcilik Destek Programı’nda eğitim alan 30 kişiye ‘’KOSGEB Girişimcilik’’ belgesi verildi.

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde küçük veya orta ölçekte işletme kuracak girişimcilere hibe desteği ve istihdam sağlamak amacıyla Batman KOSGEB koordinesinde Batman BATSO tarafından düzenlenen Girişimcilik Destek Programı’nda 4 günlük eğitim alan 30 kişiye ‘’KOSGEB Girişimcilik’’ belgesi verildi.

Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlenen bir törenle ‘’KOSGEB Girişimcilik’’ belgesini almaya hak kazanan 30 kişiye belgeleri takdim edildi.

Programa Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, Batman BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı M. Veysi Işık çok sayıda kurum amiri ve girişimciler katıldı.

Batman BATSO Başkanı Demir’in açılış konuşmasıyla başlayan programda Kaymakamı Bilici de bir konuşma yaptı.

"2016-2017 yıllarında yaklaşık olarak 320 vatandaşımız bu girişimcilik belgesi aldı"

Girişimcilik konusunda çalışanı desteklemek, üreticiyi teşvik etmek, cesaretlendirmek ve finanse etmek için çeşitli araçların geliştirildiğini söyleyen Bilici, "Devletimiz bir taraftan teknolojik olarak çok üstün olan yatırımları desteklerken, bilgi teknolojileriyle alakalı ciddi yatırımları finanse ederken bununla alakalı gerek sivil savunma gerek ulaşım, altyapı, üstyapı gibi konularda da büyük firmalara ciddi yatırımlar ve keşifler veriyor. Diğer taraftan toplumun asıl büyük kesimini oluşturan küçük ve orta ölçekli girişimcileri de desteklemekle alakalı planları ve programları var devletimizin. İşte KOSGEB burada bu görevi icra ediyor. KOSGEB’in bu programından dolayı bugüne kadar tüm Türkiye’de olduğu gibi Kozluk'umuzda da vatandaşlarımız açılan kurslara iştirak ederek girişimcilik belgelerini aldılar. 2016-2017 yıllarında yaklaşık olarak 320 tane vatandaşımız bu kurslara tabi tutuldu ve farklı iş alanlarında girişimcilik belgesi aldı." dedi.

Koşulları yerine getiren vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar yardımda bulunduğunu aktaran Bilici, "Bunun devamında da 100 bin TL'ye kadar olan bir miktarı bir işi geliştirmek ya da kurmak için faizsiz bir şekilde uzun vadeli kredi olarak vatandaşlarına takdim ediyor. İnşallah ilçemizde ihtiyacı olan konularda bizlerin de rehberlik ve desteğiyle, BATSO’nun bu konudaki destekleriyle Kozluk'umuza nasıl bir artı değer kazandırabiliriz, yapılacak yatırımlarla alakalı neler yapabiliriz gibi konularda kafayı yoracağız. İnşallah girişimcilerimize destek vermeye çalışacağız. İlk etapta bu bir başlangıç." ifadelerini kullandı.

Daha sonra ‘’KOSGEB Girişimcilik’’ belgesini almaya hak kazanan 30 kişiye belgeleri takdim edildi.

Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından program son buldu.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler