Kozluk'ta göçük: Bir ölü 6 yaralı

Kozluk'ta göçük: Bir ölü 6 yaralı

Batman'ın Kozluk ilçesinde 2 katlı bir evde meydana gelen göçükte bir kişi hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı.

Batman'ın Kozluk (Hazo) ilçesi Tepecik Mahallesi'nde alt katı ahır olarak kullanılan 2 katlı evde meydana gelen göçükte bir kişi hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde ilçede etkili olan şiddetli yağış, çürümeye yüz tutmuş 25 yıllık kerpiç evin çökmesine neden oldu.

Göçük esnasında evde bulunan İbrahim Azrak (61), tavandan düşen tahtanın kendisine isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Aynı evde bulunan Yunus Emre (10), Hülya (26), Hardem (61), Ebubekir (17), Mehmet (23) ve Nazlı Azrak (12) ise yaralandı.

İlk etapta çevredeki vatandaşların yardımıyla yıkık evin arasından çıkarılan yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Kozluk Devlet Hastanesine kaldırıldılar. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Batman Bölge Devlet Hastanesine gönderildiler.

Otopsi işlemleri için Batman Bölge Devlet Hastanesine sevk edilen İbrahim Azrak'ın, sabah saatlerinde Tepecik Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.

Olay yerine çok sayıda AFAD ve itfaiye ekibi sevk edilirken, AFAD ekipleri, gece boyunca evin alt katında mahsur kalan hayvanları kurtarmak için çalışma yaptılar. Alt katta bulunan 6 inekten 2'si telef olurken, 4'ü kurtarıldı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan polis, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Olayı duyan ilçe sakinleri, göçüğün yaşandığı eve ve yaralıların kaldırıldıkları hastaneye gittiler.

Yaşanan göçüğü anlatan Abdussamed Erkul, "Biz evdeydik, aniden şiddetli bir ses geldi. Hemen dışarı çıkıp, koştuk. Diğer komşuları da haberdar ederek geldik. Baktık ki ev çökmüş. İlk etapta 3 kişiydik. Hemen yardım ettik ve yaralıları çıkardık. İbrahim ise bir tahta kolon kafasına isabet ettiği için aynı anda hayatını kaybetmişti. 2 oğlu da okul okuyor, burada değiller." dedi.

Geçtiğimiz hafta Irak-İran sınırında meydana gelen 7,3'lük depremde evin zarar gördüğü ve ailenin evden çıkmak için kiralık ev aradığı öğrenildi.

Valilikten göçükle ilgili açıklama

Öte yandan Batman Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlimiz Kozluk ilçesi Tepecik Mahallesi'nde 19 Kasım 2017 Pazar günü saat 22.00 sularında iki katlı kerpiç bir evde meydana gelen göçükten 6 vatandaşımız yaralanmış, bir vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir. Olayda yaralanan vatandaşlarımız hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alınmıştır. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." denildi. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)














































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.