Kozluk'ta hırsızlar ahırın duvarını kırıp hayvanları çaldılar

Kozluk'ta hırsızlar ahırın duvarını kırıp hayvanları çaldılar

Batman'ın Kozluk (Hezo) ilçesinde bir ahırın duvarını kırarak 5 ineği çalan kimliği belirsiz kişi veya kişiler kayıplara karıştı.

Kozluk (Hezo) ilçesi Ağaçlık Mahallesi'nde Ünal Kırdağ'a ait bir ahırın duvarını kırarak 5 ineği çalan hırsız veya hırsızlar, kayıplara karıştı.

Kozluk'ta hayvan hırsızları yine işbaşında. Son zamanlarda artan hayvan hırsızlığı, vatandaşları tedirgin ediyor. Son olarak Ünal Kırdağ'a ait besicinin 5 ineğini dün gece saatlerinde çalan hırsızlar, izlerini kaybettirdiler.

Hayvanları çalınan Kırdağ, yıllarca emek vererek büyüttükleri hayvanlarının çoluk çocuğunun rızkı olduğunu söyledi.

"Bu hırsızlar her kimse bölgemizi iyi tanıyorlar"

Herhangi bir işinin olmadığını ve beslediği hayvanlarıyla geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Kırdağ, hırsızların bölgeyi iyi tanıdıklarını dile getirdi.

Kırdağ,"Eskiden geçim kaynağımız tütündü. Şimdi ise birkaç hayvanı besleyerek geçimimizi sağlıyoruz. Bu hayvanlar çoluk çocuğumuzun rızkıydı. Bunları da elimizden aldılar. Gece saatlerinde ahırın arka tarafından duvarı kırarak ahıra girdiler. Ahırda bulunan 5 ineğimi 200-300 metre yürüttükten sonra araçlara bindirip çaldılar. Jandarma geldi, incelemede bulundu ve tutanak tuttu. İzlerini takip ettik. Yakında korucu kulübesi vardı ama hırsızlar bunu da hesaba katmışlar. Korucuların onları görmeyeceği bir güzergâh belirlemişler. Bu hırsızlar her kimse bölgemizi iyi tanıyorlar. Ben bu hırsızları sadece Allah'a havale ediyorum. Biz, bunca emek vererek, çalışarak, bu hayvanlarımızı büyütüyoruz ve hırsızlar bir çırpıda alıp götürüyorlar." dedi.

"Vatandaş hayvan beslemez oldu"

Bölgede zaman zaman yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı artık vatandaşın hayvan beslemede tedirgin davrandığına işaret eden Kırdağ, "Artık vatandaş, bu hırsızlardan dolayı hayvan beslemez oldu. Beslemekten korkuyor. Geçen yıl abimin de bir ineği çalındı. Abim diğer ineklerinin hepsini sattı ve şu ana kadar da beslemedi. Bizim hayvanlarımız çalındı, bari diğer Kozluklu vatandaşlarımız dikkatli olsunlar. Hayvanlarınıza sahip çıkın! Yarın öbür gün bu hırsızlar sizin hayvanlarınızı çalmak için geleceklerdir. Yetkililerin de bu noktada önlemlerini arttırmalarını rica ediyoruz. Bu hırsızların bir an önce de yakalanmasını ve gerekli yerlere teslim edilmesini istiyorum. " ifadelerini kullandı.

Hayvan hırsızlığı yapan bir şebeke mevcut!

Vatandaşlar ise Kozluk'ta hayvan hırsızlığı yapan bir şebekenin olduğunu, söz konusu hırsızlık ile diğer köylerde yaşanan hırsızlıkların aynı şebekeye dayandığını belirtiyor.

Güvenlik önlemlerinin üst seviyede tutulduğu bir bölgede hırsızlık olaylarının yaşanmasına anlam veremediklerini dile getiren vatandaşlar, söz konusu hırsızlık şebekesinin en kısa zamanda ortaya çıkarılması ve kamuoyunun bu konuda aydınlatılması gerektiğini ifade ediyorlar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.