Kozluk'taki sağanak yağış vatandaşların yüzünü güldürdü

Kozluk'taki sağanak yağış vatandaşların yüzünü güldürdü

Aylardır yağış yüzü görmeyen Batman’ın Kozluk ilçesindeki vatandaşlar 10 dakikalık yağan sağanak yağışın sevincini yaşadılar.

Batman’ın Kozluk ilçesinde uzun bir aradan sonra yağan sağanak yağmur yağışı vatandaşların ve çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Kış aylarında kar yüzü görmeyen Kozluklular bahar aylarına girdiğimiz bu günlerde yağmur yüzü de göremeyince endişeye kapıldılar. Bugün yağan 10 dakikalık sağanak yağmur yağışı havayı serinletirken ilçe sakinlerinin de yüzünü güldürdü.

Yağışların az oluşundan ve tarlalarda bulunan ekinlerin yakın zamanda yanmasından tedirginlik duyduklarını belirten Kozluklu çiftçiler, bahar mevsimindeki bu bereketli yağışların ekinleri için çok faydalı ve bereketli olacağını ifade ediyorlar.

Uzun zamandır yağışa hasret kaldıklarını söyleyen vatandaşlardan Hacı Osman Arslan, "Dört gözle baharın bereketli yağışını bekliyorduk. Her şey Allah’ın elindedir. İster yağdırır ister yağdırmaz. O yine de her şeyin en hayırlısını, en iyisini bilir. Çoktandır yağmıyordu. Allah’a şükürler olsun bugün az da olsa yağmur yüzü gördük. İnşallah bu yağış devam eder. Çiftçilerimizin de yüzü güler. Yağmur berekettir, rahmettir. Yağmur yağmazsa otlar da yeşermiyor. Allah’tan dileğimiz bu yağışın devam etmesidir." dedi.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.