KPSS ihbarcısına etkin pişmanlık imkanı

KPSS ihbarcısına etkin pişmanlık imkanı

Kamu Personel Seçme Sınavı sorularının sızdırılmasına ilişkin yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, etkin pişmanlığı dikkate aldıklarını söyledi.

10 Temmuz 2010'daki Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, FETÖ'nün sınav sorularını çaldığına ilişkin savcılığa ciddi ihbarlar geldiğini söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, FETÖ sınav sorularını çaldığına ilişkin savcılığa ciddi ihbarlar geldiğini belirterek, "Adalete yardımcı olan şüphelilerin durumunu değerlendirirken, etkin pişmanlık hükümlerini de dikkate alıyoruz." dedi.

Fetullah Gülen ve örgütün tepe yöneticilerinin talimatıyla soru çalıp kurumlara sızan şüpheliler üzerinde yaklaşık 2,5 yıldır çalıştıklarını söyleyen Erkman, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden önce 3'ü ÖSYM'nin soru hazırlama birimi çalışanı hakkında olmak üzere 4 iddianameyle soruları dağıtan FETÖ yöneticilerinin de arasında bulunduğu 384 sanık hakkında dava açıldığını belirtti.

TCK'nın etkin pişmanlığa ilişkin hükümlerini de değerlendirdiklerini kaydeden Erkman, "FETÖ'nün sınav sorularını çaldığıyla ilgili savcılığa ciddi ihbarlarda bulunuluyor. Örgütle ilgili bilgi veren, adalete yardımcı olan şüphelilerin durumunu değerlendirirken, etkin pişmanlık hükümlerini de dikkate alıyoruz. 15 Temmuz'dan bu yana hakkında işlem yaptığımız 91 şüpheliden 57'si tutuklandı. Kimi şüpheliler ise etkin pişmanlık hükümleriyle serbest bırakıldı. Devlet, soruları çalan, dağıtan ve devletin kılcal damarlarına, kurumlara sızanların tespiti noktasında kararlıdır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.