KPSS lisans sınavları 21 Mayıs'ta başlıyor

KPSS lisans sınavları 21 Mayıs'ta başlıyor

KPSS lisans düzeyinde 21, 27 ve 28 Mayıs'ta sabah ve öğleden sonra uygulanacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) lisans düzeyinde 21, 27 ve 28 Mayıs'ta sabah ve öğleden sonra uygulanacağı belirtildi.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz'da uygulanacak.

Bütün adayların 21 Mayıs'taki sabah oturumuna katılmak zorunda oldukları belirtildi.

Adaylar, sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar verecek.

Açıklamada, başvurularla ilgili, "2017-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, ÖABT başvuruları 13-23 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak olup, ücret ödeme için son gün 24 Mart'tır. 2017-KPSS Alan Sınavları (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) başvuruları 27-31 Mart 2017 tarihleri arasında alınacak olup, ücret ödeme için son gün 3 Nisan'dır." denildi.

Sayıştay denetçi yardımcısı adayları KPSSP48'e girecek

Ayrıca, ÖSYM ile Sayıştay Başkanlığı arasında her yıl imzalanan protokol doğrultusunda yapılan Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı'na alınacak adayların belirlenmesinde bu yıldan itibaren KPSSP48 puanı kullanılacağı bildirildi.

Bu nedenle önceki yıllarda KPSS puanı şartı aranmayan bu sınava katılmayı planlayan adayların KPSSP48 puanının hesaplanmasında gerekli testleri cevaplamaları gerektiği ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.