Kredi kartından internet alışverişine onay için son gün 31 Aralık

Kredi kartından internet alışverişine onay için son gün 31 Aralık

​Bankalar, kredi kartını internette kullanmak için son günün 31 Aralık 2017 olduğu konusunda uyardı.

Bankalar, Yasal düzenleme gereği banka kartı ve bireysel kredi kartı ile internet üzerinden alışveriş yapmaya devam edebilmek için 31 Aralık'a kadar onay verilmesi gerektiği hususunda uyarıda bulunuyor.

Mevcut durumda kartlar internette kullanıma açık. Ancak 31 Aralık'tan sonra 'onay' verilmeyen kartlar işleme kapatılacak. Bundan sonra internet üzerinden kartla alışveriş, ödeme, Sanal POS kullanımıyla yapılan ödemeler (sigorta poliçesi gibi) veya karta tanımlı TV, internet, film, müzik gibi abonelikler de de sorun yaşanabilecek.

Kartınızı, bankalar SMS, internet bankacılığı, mobil bankacılık, ATM yoluyla ve şubelerden internet alışverişine açılmasını sağlayabilirsiniz.

31 Aralık'a kadar onay vermeyenler, kartı internette kullanmak isterse banka, o işlem sırasında da bilgilendirme mesajı göndererek anında onay verilmesini sağlayabilecek. Kart onayı esnasında kişisel bilgi, şifre gibi ek bilgiler istenmiyor.  Ancak vatandaşlar bu konuda onay verdikten sonra bankaların sorumluluğunun ortadan kalkacağı endişesi taşıdığı için onay verme konusunda kararsız.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.