Kredi kartları yönetmeliğinde değişiklik

Kredi kartları yönetmeliğinde değişiklik

Kuyumcu ve telekominikasyon ürünlerinde kredi kartları ile taksitlendirmeyi engelleyen yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlanan son değişiklikle, kuyumculardan yapılan alışverişin taksitlendirilmesine imkan tanındı.Yönetmelik, telekominikasyon ürünleri için

HABER MRK-  Kuyumcu ve telekominikasyon ürünlerinde kredi kartları ile taksitlendirmeyi engelleyen, 10/3/2007 tarihli ve 26458 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26.ncı maddesinin yedinci ve sekizinci fıkraları, bugünkü (22/10/2014) Resmi Gazetenin 29153. sayısında yayımlanan son değişiklikle, kuyumculardan yapılan  alışverişin  taksitlendirilmesine imkan tanındı.


 

 

Resmi Gazetede yayımlanan değişiklikte, şu hükümler yer alıyor:
“10/3/2007 tarihli ve 26458 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin yedinci ve sekizinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 


 

“  “(7) Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Kuyumla ilgili harcamalarda bu süre dört ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyonla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz."

 

"(8) Yedinci fıkranın ikinci ve üçüncü cümlesi kurumsal kredi kartları hakkında uygulanmaz." “ (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler