Qerejbelk köyünde 'Kutlu Doğum' coşkusu

Qerejbelk köyünde 'Kutlu Doğum' coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çınar bağlı Qerejbelk köyünde düzenlenen 'Kutlu Doğum' programı köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Muhammedi sevda ikliminin yaşandığı bu günlerde kutlu doğum coşkusu, köylerde aratarak devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çınar’a bağlı Qerejbelk köyünde düzenlenen kutlu doğum programı, vatandaşların yoğun ilgisi ile kutlandı.


Molla Yasir Bozkurt’un Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlithanların Mevlidi Şerifi seslendirmesiyle devam etti. Cesur Bög, İbrahim Akbaş ve Bilal Güler’in Mevlidi Şerifi seslendirmesi esnasında katılımcıların duygulandığı gözlendi.

“Hz. Peygamber’in aşkıyla ayaktayız”

Programa konuşmacı olarak katılan Yazar Bahattin Temel, Hz. Peygamberin insan için öneminden bahsederek “Bizler, kâinat,  Hz. Peygamber’in aşkıyla ayaktayız. Eğer onun sevgisi bizde, yeryüzünde olmasa dünya bozulur, düzen alt-üst olur.“ ifadelerini kullandı.

Yeryüzündeki zulmün Hz. Muhammed’in gelişiyle sona erdiğini ifade eden Temel, “Hz. Muhammed (sav) gelmeden önce yeryüzünde zulüm, sıkıntı, dert, küfür hakimdi. Zalimin yaptığı yanına kar kalıyordu. Bugün de aynı şekilde zalim ve zorbaların yaptıkları yanlarına kar kalıyordu. Nasıl ki Hz. Peygamber’in gelişiyle var olan sıkıntılar sona erdi, zalim zelil mazlum aziz oldu, müjdeler olsun size o günler Elhamdülillah tekrar geldi.“ dedi.

Katılımcılara çeşitli tavsiyelerde de bulunan Temel, “Bir yıl sonraki kutlu doğum mevsimine kadar; “Kuran’ı Kerim okumasını bilmeyenler, öğrensinler. Kuran’ı Kerim okumasını bilenler, en az 10 ayeti anlamları ile beraber ezberlesinler. En az 10 hadis ezberleyin. Hz Muhammed’in (sav) hayatının anlatıldığı bir kitap okuyun, okumayı bilmeyenler okuyan birinden dinlesin. En az 10 sahabenin hayatını okuyun. Bunlardan 5 tanesi bayan sahabe, 5 tanesi erkek sahabe olsun.”dedi. Temel, ayrıca salavat ve zikir çekilmesi tavsiyesinde de bulundu.

Program, kız çocukları ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ve okunan şiirlerle devam etti.

Daha sonra konuşan Molla Cihad Şanlı, sahabe hayatından örnekler verdi. Müslümanların Allah’a ve Resullullah’a olan bağlılıklarından bahseden Molla Şanlı, “Hz. Peygamberin sahabelerinden Hubeyb çok ağır işkenceler altında iken, ona işkence eden müşrikler Hubeyb’e; ‘Sen şimdi evinde, çocuklarının arasında olmayı, Muhammed’in burada senin yerine işkence görmesini ister miydin?’ diye sorduklarında, Hubeyb; ‘Bırak benim yerimde işkence görmesini ayağına küçük bir diken batmasına bile razı olmam.’’ dediğini belirtti.

Konuşmaların ardından program, ilahi sanatçısı Bilal’ın seslendirdiği ezgilerle devam etti. Söylediği ilahilerle programı hareketlendiren Bilal’e, programa katılanlar halay çekerek eşlik etti.

Etkinlik, Molla Şanlı’nın yaptığı duanın ardından sona erdi.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler