Küba'da Kilise serbest cami yasak!

Küba'da Kilise serbest cami yasak!

Havana'ya cami yapmak isteyen Müslümanlar'ın talebi Küba yönetiminden döndü. Castro kardeşler cami yapımına karşı çıktı

Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro ve kardeşi Devlet Başkanı Raul Castro’nun Havana’ya cami yapılması konusunda olumsuz cevap verdikleri öğrenildi.

Küba İslam Birliği Başkanı Lazo Torres, Diyanet Vakfı’nın Küba’da cami yapımı için yapmış olduğu müracaata Komünist Parti ’den ret cevabı geldiğini bilirdi.

KİLİSEYE İZİN

Torres, Kübalı yetkililere serzenişte de bulunarak aynı dönemlerde Rusların da Havana’da bir Ortodoks kilisesinin yapımı için izin istediğini onlara onay verilirken Müslümanların cami projesine ret cevabı verildiğini söyledi.

Küba’da İslam dinine yönelik büyük bir ilgi olduğunu kaydeden Lazo Torres, şu anda sadece başkent Havana’da çoğunu İslam dinini seçen Kübalılarının oluşturduğu Müslümanların sayısının 4 bine ulaştığını hatırlattı.

Başkanlığını Mustafa Tutkun'un yaptığı Türkiye Diyanet Vakfı'ndan bir heyet geçtiğimiz Nisan ayında Küba’ya bir ziyaret yaparak başkent Havana'da Ortaköy Camisi benzeri bir mabed inşa etmek istemiş ancak tartışmalar çıkması üzerine olaya Komünist Partisi el koymuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.