Küçük çocuğun akciğerinden kabak çekirdeği çıktı

Küçük çocuğun akciğerinden kabak çekirdeği çıktı

Öksürük ve nefes darlığı şikâyetiyle hastaneye götürülen küçük çocuğun akciğerinden kabak çekirdeği çıktı.

Diyarbakır'da aylarca öksürük ve nefes darlığı şikâyeti yaşadığı için ailesi tarafından hastaneye götürülen küçük çocuğun akciğerinde kabak çekirdeği olduğu tespit edildi.

Edinilen bilgilere göre, 2 yaşındaki Muhammed Çiftçi'nin, bir süre önce evde yediği kabak çekirdeği boğazına kaçtı.

2 ay boyunca geçmeyen öksürük, hışıltılı solunum ve nefes darlığı şikâyetleriyle defalarca farklı hastanelere giden Çiftçi ailesi, en son Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Polikliniğine başvurdu. Burada Doç. Dr. Velat Şen tarafından yapılan fleksible bronkoskopi işlemi ile akciğerinde kabak çekirdeği tespit edildi.

Yapılan başarılı bir işlemle akciğerdeki kabak çekirdeği çıkarılarak, küçük Muhammed sağlığına kavuştu.

Küçük çocuğun babası Ebedin Çiftçi, "Kullanılan onca ilaca ve buhara rağmen çocuğumuz çok sık öksürmeye başladı ve nefes almakta zorlanıyordu. Öksürük şurupları, antibiyotikler ve nefes açıcı buharlar verildi ama çocuğumuzun öksürüğü kesilmedi. Hatta çocuğumu hastaneye yatırdılar. Bronşit ve zatürre tedavisi gördü ama öksürük sürekli arttı, artık nefes almakta zorlanıyordu. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Çocuk Göğüs Hastalıkları Polikliniğine başvurdum. Doç. Dr. Velat Şen tarafından, bir kamera aracılığı ile çocuğumuzun akciğerlerine bakılması gerektiği söylendi. Şen tarafından yapılan bronkoskopide hastanın sağ taraf akciğerinde kabak çekirdeği tespit edildi ve göğüs cerrahisi ekibi ile başarılı bir operasyonla çekirdekler çıkarıldı." dedi.

 "Yabancı bir cismin hava yollarına kaçması çocuğun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanabilir"

Operasyonu gerçekleştiren Şen ise "Yabancı bir cismin hava yollarına kaçması, çocuğun hayatını kaybetmesi ile sonuçlanabilir. Yabancı cisim aspirasyonunun en sık olduğu yaş grubu bir ila 3 yaş arası çocuklardır. Bu yaş grubuna sahip ebeveynlerin, tedaviye rağmen uzun süre devam eden öksürük, hırıltı ve nefes darlığı şikâyetlerinde çocuk göğüs hastalıkları bölümüne müracaat etmesini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.