Küçük çocukların cami aşkı imrendiriyor

Küçük çocukların cami aşkı imrendiriyor

Adıyaman'da, "Haydi Çocuklar Camiye" sloganıyla başlatılan programlara katılan küçük çocuklar, beş vakit namazı camide kılarak ihya oluyorlar.

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından "Haydi Çocuklar Camiye, Namazını Camide Kıl, Puanları Topla, Ödülünü Kap" sloganıyla sömestr tatilinde başlatılan program kapsamında küçük çocuklar 5 vakit namazlarını camide kılıyor.

5 vakit namazını camide kılan çocuklara sürpriz hediyeler verilirken, çocukların, özellikle sabah namazına yoğun katılımları gözden kaçmıyor. Çeşitli hediyeler alan çocuklar, asıl büyük ödülün Allah'a yakın olmak olduğunu ifade ettiler.

Adıyaman İl Müftülüğünce il merkezinde bulanan 10 camiye akın eden çocuklar, beş vakit namazını camide kılmanın mutluluğunu yaşıyor. Küçük çocukların cami aşkı ise görenleri imrendiriyor.

Sabah namazında düzenlenen etkinlikte konuyla ilgili konuşan Emir Sultan Camii İmamı Turan Taşçı, "Diyanet İşleri Başkanlığı denetiminde başlatılan bu organizasyon çok güzel oldu. Bence geç kalınmış bir projedir. Keşke yıllar öncesinde başlatılsaydı. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Özellikle küçük yavrularımızı sabah namazında aramızda gördüğümüz zaman hem duygulanıyoruz hem de mutlu oluyoruz." dedi.

"Cami çocuklar ile daha neşeli hale geldi"

Caminin çocuklar ile daha neşeli hale geldiğini söyleyen Taşçı, "Bu çocuklar inşallah yarının gençleri olacak. Vaaz kürsüsünde veya hutbede cami cemaatine baktığımızda aralarında gençleri göremiyoruz, üzülüyoruz. İnşallah bu vesileyle çocuklarımız gelecekte camiye akın edecekler. Bundan sonra inşallah camimizde gençlerimizi görmüş olacağız. Allah buna vesile olan herkesten eden razı olsun. Bu uygulama, İl Müftülüğümüz tarafından bütün camilerimizde imkânlar dâhilinde yapılacak inşallah.  Keşke bu her zaman yapılan bir faaliyet olsa ve devam etse devam edeceğine de inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Çocukların camide namaz kılmaları gurur verici"

Çocukların camide namaz kılmalarının çok sevindirici ve gurur verici bir durum olduğunu dile getiren Emir Sultan Camii Dernek Başkanı Mustafa Çalış, Diyanet İşleri Başkanlığı bu kararı çok isabetli bir karardır. Şimdiye kadar geç kalmış bir karardır. Bu kalabalık sabah namazında da oluyor, gurur duyuyoruz. Gelecek neslimiz için seviniyoruz. İnşallah bu kardeşlerimizin sayısı artar ve böyle devam eder." şeklinde konuştu.

"Çocuklar bizi rahatsız etmiyor tam tersine mutlu ediyor"

Sabah namazı buluşmasına çocuklarla beraber gelen cami cemaatinden 60 yaşındaki Mehmet Çelik, camide küçük çocuklara kızan bazı cami cemaatine işaret ederek, "Çocuklar bizi rahatsız etmiyor tam tersine mutlu ediyorlar. Neslimizin bu çocuk yaşta namaza başlaması bizi çok sevindiriyor. 60 yaşındayım böyle bir düzeni şimdiye kadar görmedim." ifadelerini kullandı.

Bir başka cami cemaati Abdurrahman Gül de şöyle konuştu: "Gelecek neslimiz olan çocukların bu durumu bize gurur veriyor. Camiye geldikleri için çok seviniyoruz. Bu uygulamada emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Beş vakit namazlarını camide kılıyorlar. Allah devamını nasip etsin."

"Buraya ödül için değil, Allah için geliyoruz"

Ara dönem karnelerini aldıktan sonra camide beş vakit namaz kılmaya başlayan çocuklar, ödüllerden daha ziyade Allah'ın rızasına nail olmanın onlar için daha önemli olduğunu belirttiler.

Namazlarını camide cemaat ile kılan çocuklardan Kasım Emre Han, "Camiye geliyoruz ve hocalar bazen bize çikolata dağıtıyor. Namaz kılıyoruz, puan topluyoruz, sure okuyoruz. Sureleri okuyunca hocalar bize puan veriyor. Her vakit burada namaza geliyoruz. Buraya geldiğim için çok mutluyum." dedi.

Muhammed Kasar ise "Camiye gelip puan topluyoruz. Topladığımız puanlarla ödül kazanıyoruz. Buraya sadece ödülü kazanmak için değil, Allah için geliyoruz. Sureleri ezberleyerek ilim öğreniyoruz. Beş vakit namazı camide kılıyoruz." dedi.

Küçük çocuklardan Yusuf Parlak ise şunları kaydetti: "Camiye severek geliyoruz. Dua okuyup puan kazanıyoruz. En çok puan kazanana ödül veriliyor. Önemli olan ödül değildir. En büyük ödül Allaha yakın olmaktır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler