Küçük Nursena: Abimi neden dağa gönderdiniz?

Küçük Nursena: Abimi neden dağa gönderdiniz?

PKK tarafından dağa kaçırılan abisi için annesiyle birlikte oturma eylemi yapan Nursena Tokay, PKK'ye seslenerek 'Abimi çok özledim. Neden abimi dağa götürdünüz diye?' sordu.

DİYARBAKIR- Çoğu 18 yaşın altında olmak üzere PKK’nin zorla dağa kaçırdığı çocuklarının getirilmesi için Diyarbakır Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi başlatan ailelerin eylemi, 103. gününde devam ediyor.

Yaklaşık dört aydır oturma eylemi yapan aileler, PKK’nin çocuk yaşta kaçırdığı çocuklarının zorla savaştırılmasını istemediklerini söyledi.

“Çocuklarımızın savaştırılmasını istemiyoruz”

Eylem yapan annelerden Sariye Tokay, 14 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Mehmet Tokay’ın serbest bırakılmasını istedi. Anne Tokay, “Oğlum 14 yaşındayken kandırılarak dağa götürüldü. Küçük çocuk dağda ne yapabilir? Çocuklarımızı savaştırıyorlar. Savaşmalarını istemiyoruz. Bütün yetkililerden ricamız, çocuklarımızı geri göndersinler.” dedi.

“Çocuklarımızın üzerinden siyaset yapmasınlar”

Büyük oğlunun birkaç ay sonra askere gideceğini, küçük oğlunun ise dağda olduğu için acı çektiğini aktaran anne Tokay, kimsenin çocuklarının üzerinden siyaset yapmaması çağrısında bulundu.

Anne Tokay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buraya her gün cenazeler geliyor. Biz, bunları istemiyoruz. Kürt anneleri de asker anneleri de ağlamasın. Büyük oğlum birkaç ay sonra askere gidecek. Küçüğü de dağdadır. İki oğlum nasıl karşı karşıya gelip savaşır? Özellikle Kürt partileri, çocuklarımızı savaştırmasınlar. Çocuklarımızın üzerinde siyaset yapmasınlar.”

“Abimi neden dağa götürdünüz ?”

Oturma eylemine annesiyle birlikte katılan küçük Nursena Tokay ise, PKK’ye seslenerek, “Abim gelsin, onu çok özledim. Her zaman onun için ağlıyorum. Neden abimi dağa götürdünüz ? Bütün çocuklar eve gelsin.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler